Foto: Printscreen/Zvezde Granda/video

Alina je prva transrodna osoba koja se takmičila u "Zvezdama Granda"

Alina Juhart, jedna od kandidata u ovogodišnjem serijalu takmičenja „Zvezde Granda“, a već je privukla ogromnu pažnju javnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Pevačica iz Maribora nije krila da je rođena kao muškarac, a onda i dodala da je spremna na sve zarad normalnog života.

„Spremna sam na sve. Živim svoj život, hodam po svetu i širim ljubav. Ako neko može tome da se suprotstavlja i u tome da vidi nešto loše, to nije do mene. Ja prosto želim da živim svoj život normalno, da širim pozitivnu energiju, da nikome ne štetim, i ako to neko ne prihvatim, ja želim da ga prihvatim, jer ja prihatam sve“, ispričala je ona.

Proces prihvaćanja sebe nije bio lak, ali sada ima jasan cilj pred sobom.

Alina Juhart Foto: Printscreen/Zvezde Granda

„Mislim da je to bilo još kad sam bila devojčica, ali to je proces, pa i dan danas posumnjam u sebe. Znate, to nije lak život. Ponekad kad šetam ulicom, ljudi me gledaju, pa onda čuju glas, a ja moram da objasnim ljudima. Meni ništa nije teško, ali pre svega želim da pokažem da sam normalna žena koja voli da se ljubi, grli, da voli i živi život punim plućima“, ispričala je ona za „Grand Online„.

Mnogi su pomislili da je na sebi imala neke korekcije, ali Alina je ovo demantovala.

„Ništa veštačko nemam, ništa nisam uradila, volim da budem prirodna, da imam prirodnu boju kosu. Ne osuđem ništa, mišljenja sam da svaka osoba sa svojim telom može da radi šta želi“, rekla je ona.

Pre pojavljivanja u „Zvezdama Granda“ i promene pola, ona se takmičila u nekim od muzičkih takmičenja.

Foto: Printscreen YouTube/EvrovizijaMisija

Sve je najviše zanimalo kako je njena porodica reagovala na odluku da zvanično postane Alina.

„Majka mi je umrla kad mi je bilo pet godina, tako da sam ostala sa bratom i tatom. Oni su alfa mužjaci, pravi muškarci i njima je to bio šok, ali me toliko vole da su to prihvatili. Moja majka još dok je bila trudna je osećala da ću biti devojčica, ali bilo je drugačije, pa je htela da mi da pronađe posebno ime, jer je osećala da ću biti nešto posebno. I eto, sad ima devojčicu, ženu, kraljicu“, rekla je Alina.

BONUS VIDEO: Trans pevačica Alina Juhart u Zvezdama Granda