Foto:Screenshot/Youtube/B92 TV

"Hoću da Vas pitam kako je pala odluka da jedna dama ode u Niš uz ministra Nedimovića kada je najteže? Mnogi se pitaju zar to nije mogao da bude neko drugi, ali muškog pola? Naravno, uz svo poštovanje damama vezano za rodnu ravnopravnost i tako dalje, ali ovo je najbliže ratnom stanju, pa Vas pitam, na liniju fronta je otišla jedna žena", glasi pitanje koje je sinoć voditelj "Fokusa" Oliver Jakšić uputio doktorki Dariji Kisić Tepavčević, a koje je okarakterisano kao skandalozno, mizogeno i šovinističko. 

Naime, nakon jučerašnjeg emitovanja emisije „Fokus“ na televiziji „B92“, podigla se velika prašina na društvenim mrežama zbog pitanja koje je voditelj Oliver Jakšić postavio doktorki Dariji Kisić. Kako se masovno navodi na društvenim mrežama, Jakšić je uputio seksističko pitanje zbog kojih su se mnoge žene u Srbiji našle uvređenim.

PROČITAJTE JOŠ

Iako se pitanje najblaže rečeno može nazvati „čudnim“ i „neprikladno postavljenim“, voditelj za Nova.rs navodi da njegova namera nije bila da uvredi bilo koga, već da istakne ulogu žena u celoj situaciji.

„Nisam želeo da je uvredim, niti sam je uvredio. Ona je bila zatečena pitanjem, ali nije uvređena. Snimili smo emisiju ranije, danas neće ići uživo, tako da sam se ja u tom uvodnom delu osvrnuo na tu priču. Nisam želeo da je uvredim, to nije bila ideja. Nisam želeo da narod pomisli da imam nekakvih negativnih stavova prema ženama. Naprotiv, ideja je bila da se istakne značaj, pre svega pripadnica ženskog pola koje su u prvim borbenim redovima. To je bila ideja. Sve drugo je pogrešno protumačeno“, izjavio je Jakšić za Nova.rs. i dodao:

„Vidim da su se pojavila i poređenja na društvenim mrežama sa Milunkom Savić, što i jeste pozitivno poređenje. Sve sam to i ja mislio, u pozitivnom smislu naravno. Nisam mislio ništa negativno. To je bila ideja – da se na takav način istakne uloga žena u svemu ovome. Mislim da je Darijin odgovor doveo do toga da se to pitanje protumači kao seksističko. Moja ideja zaista nije bila takva.“

Na pitanje da li će se u današnjoj emisiji „Fokus“ izviniti ženama zbog svoje izjave, Jakšić odgovara potvrdno.

„Večeras ću se izviniti u uvodom delu. Ukoliko sam bilo koga uvredio na bilo koji način – izviniću se u emisiji. Iz toga sam izuzeo Dariju Kisić, jer ona nije bila uvređena“, zaključio je Jakšić.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare