Foto: Printscreen/Tv Pink/RTS/E-Stock/Mirko Rodić

Ovih dana posebno briljiraju.

Gledaoci javnog servisa Srbije su pre nekoliko dana bili „počašćeni“ neobičnim gafom voditeljke Dnevnika.

PROČITAJTE JOŠ

Dok su se na televizijskim ekranima smenjivale fotografije i video snimci preminulog repera Kulija, voditeljka je govorila o njegovoj zaostavštini i tom prilikom toliko pogrešno izgovorila naziv njegove najpoznatije pesme da su mnogi pomislili kako nije u pitanju slučajna greška.

„Gangsta’s Paradise“, hit koji je poslužio i kao saundtrek za film „Dangerous Minds“ sa Mišel Fajfer u glavnoj ulozi, voditeljka je pročitala kao „Gang Staz Paradajz“. Iako reper u ovoj numeri nikako ne govori o paradajzu, voditeljki to očigledno nije bilo čudno, te je bez većih problema nastavila sa programom.

Da nije jedina u moru domaćih TV lica koje neretko „omaše“ prilikom čitanja vesti dokazuju brojni primeri.

Bez sumnje se u televizijskim lapsusima najviše ističe Jovana Jeremić, nekadašnje lice Hepija (danas se svađa sa glavnim urednikom Milomirom Marićem iako su nekada bili bliski), koja neretko toliko „lupi“ da se mnogi zapitaju kako je uopšte dobila priliku da radi na bilo kojoj televiziji, pa čak i na Pinku.

Dok je još „krasila“ „srećnu televiziju“, Jeremićeva je napravila gaf najavljujući goste u studiju.

„Protojerej staford i Rajko Đurđević, novinar“, rekla je voditeljka tokom čitanja imena gostiju sa papira, misleći na titulu crkvenog velikodostojnika protojereja stavrofora, ali je umesto nje navela vrstu psa.

Nakon toga, Jeremićeva je odar (mesto gde leži telo pokojnika do sahrane) pobrkala sa odronom.

Bojana Ristivojević, koja se proslavila vodeći rijaliti program „Parovi“, vest o smrti patrijarha Irineja

„Da ponovimo još jednom, u petak, 20. novembra, u 7 i 7 časova u Vojnoj kovid bolnici Karaburma, u Beogradu, upokojio se u gospodu njegova svetlost patrijarh Irinej“, izgovorila je i ubrzo dodala:

„O ovim i drugim detaljima u vezi sa sahranom njegove svetlosti, javnost će biti uskoro obaveštena“, rekla je Bojana, potvrđujući da nije u pitanju slučajna greška.

Voditeljkama informativnog programa na televiziji Pink dešavali su se razni gafovi.

Jedan od njih nastao je permutacijom, pa je vest na kraju ličila na crni humor. Naime, voditeljka je pobrkala pojmove “spaliti” i “spasiti”, pa je vest zvučala ovako: “Vatrogasci su jutros na Vračaru spalili sedmogodišnju devojčicu.”

Rekorderom u lapsusima uživo u programu smatra se voditelj Živorad Nikolić, poznatiji kao Žika, a on sam je kao svoj najveći gaf u dugogodišnjoj karijeri u jednoj izjavi za medije naveo situaciju kada je Božićnu „Žikinu Šarenicu“ započeo uskršnjim pozdravom „Hristos Voskrese“.

Verica Bradić je takođe ostala upamćena po jednoj nesmotrenoj izjavi. Dok je vodila jutarnji program na RTS, ona je nakon što je u jutarnjem programu završen prilog u kom je prikazan kafanski hit Tome Zdravkovića „Da l’ je moguće“, pomešala o kom Tomi je reč, pa sa posebnom setom rekla:

„E, kako je bilo veselo gore u režiji kad je pevao Toma Nikolić“, rekla je voditeljka i nastavila program.

BONUS VIDEO: Top 10 bizarnih izjava Jovane Jeremić