Foto: Printscreen You Tube/Delta Video

Glumica je pre 20 godina odlučila da više ne snima.

Maja Sabljić pre oko 20 godina je nestala sa filmskog platna.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, glumica je studirala u klasi zajedno sa Sonjom Savić, Zoranom Cvijanovićem, Oliverom Ježinom i još mnogim uspešnim glumcima. Nakon završenog Fakultet dramskih umetnosti, popularnost je stekla u filmovima „Pazi šta radiš“, „Žikina dinastija“, „Bolji život“, „Policajac sa Petlovog brda“, „Lavirint“…

Neosporno je da je njen fizički izgled privlačio mnogo pažnje. Širok osmeh, krupne oči i duga crna kosa činili su karakterističnom, a u jeku svoje popularnosti sudbonosno „da“ rekla je producentu i biznismenu Đorđu Zečeviću. On je bio vlasnik producentske kuće „Smart Egg Pictures“, a tokom devedesetih je bio i poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije. Njegovo bogatstvo dodatno je povećano kolekcijom umetnina sa prostora bivše Jugoslavije.

Zečević je bio i osnivač Fonda „Đorđe Zečević“ za unapređenje i zaštitu ćiriličnog pisma, koji od 1989. deluje pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. U braku sa Majom je ostao do svoje smrti 2012. godine, a veći deo braka su proveli u Los Anđelesu.

Kada je objavljena vest 2019. godine da je sada već pokojna glumica Neda Arnerić pokušala da se ubije, oglasila se Maja ističući da je kao udovica razume.

„I ja sam posle smrti supruga ostala sama jer nismo imali potomke. Parovi koji nemaju decu su mnogo bliži, okrenuti su samo jedno ka drugom. Kad neko ima decu, a ostane udovica, ima odgovornost da tu decu izvede na pravi put. A kad nema decu, poput nas dve, onda je potpuno sam. Tad ima više prostora da nam bude teže“, rekla je Maja.

U braku nisu dobili potomke, a Maja je decu sestre prihvatila kao svoju.

„Apsolutno razumem Nedu. Meni nije padalo na pamet da dižem ruku na sebe kada sam ostala bez partnera, ali ta tuga te toliko nekad savlada da pomisliš da život nema više smisla. Ipak onda se trgneš i nađeš neku snagu. Imam sreću da moja sestra ima četvoro dece, koju ja doživljavam kao svoju, pa mi je sa te strane lakše. Ona je sigurno teško podnosila i muževljevu bolest, kao što sam i ja patila dok je moj muž bolovao. To su vrlo teški trenuci, koje mogu da razumeju samo oni koji su prolazili kroz istu priču. Od smrti mog supruga prošlo je sedam godina i još se nisam navikla. Pogotovo je teško ako je brak dugo trajao“, rekla je Sabljićeva za medije.

Objasnila je i koliki pritisak trpe glumci.

Maja Sabljić Foto:E-Stock_stefan_filipovic

„Mi koji se bavimo glumom smo tanani. Da nemamo tu nit, ne bismo mogli da radimo ovo. Od nas se stalno očekuje da budemo lepe, sređene, da se uvek smejemo… Sve oči su uprte u nas, svako ima pravo da nas komentariše, da li smo i kako ostarile… Mnogo je to teško. Nismo mi više klinke da možemo da izgledamo kako hoćemo jer je mladost sama po sebi veoma lepa, pa je dosta toga dopušteno. Ne podnosi svako to na isti način“, rekla je glumica svojevremene.

Dosta se spekulisalo i o njenom odnosu sa Goranom Bregovićem. Naime, njih dvoje su se upoznali 1979. godine na snimanju filma „Lične stvari“, kada ju je prema njenim rečima ostavio bez daha.  U to vreme imala je 19 godina, a muzičar deset više. Maja je stanovala u Novom Sadu, a u blizini njene zgrade je Brega često viđen, pričali su upućeni izvori.

Nakon filma „Lavirint“ 2002. godine, Maja je saopštila da više neće snimati, a danas živi na relaciji Beograd – Los Anđeles.

BONUS VIDEO: TOP 5 glumica koje su uspele u inostranstvu

Komentari

Svi komentari (0)