Aleksandar Vučić i Teša Tešanović Foto: E-Stock, Nova.rs

Nakon što je novinar i osnivač emisije "Balkan Info" Teša Tešanović objavio da je napustio ovu emisiju, te je istakao da uređivačku politiku "kontroliše Aleksandar Vučić", ovaj kanal obrisao je više od 1000 emisija koje je Tešanović vodio, tvrdi on.

Teša Tešanović se oglasio na Tviteru i rekao da su njegove emisije obrisane sa Jutjub kanala „Balkan Info“.

„Balkan info izbrisao sve emisije koje sam ja vodio. Preko hiljadu emisija otišlo…“, napisao je on.

Jedan od osnivača kanala „Balkan Info“ rešio je da napusti ovu medijsku produkciju zbog promene u uređivačkoj politici zbog koje je osnovna ideja, po kojoj je osnovan kanal, izgubila smisao, rekao je on ranije.

„Napustio sam ‘Balkan Info’. Naime, nezadovoljan sam uređivačkom politikom. Kao što su gledaoci imali prilike da vide, kada smo krenuli sa ‘Balkan Infoom’ imali smo jednu viziju da napravimo kanal koji će biti izuzetan, koji će biti svetionik istine u moru tame, gde će moći da se čuju određene zabranjene teme, gde će gosti koji nemaju mesta na mejnstrim medijima moći da budu ugošćeni kao što su posle nas i paralelno sa nama i mnoge druge produkcije radile“, započeo je Tešanović gostujući u emisiji „Direktno“, pa je dodao:

„Međutim, problem je nastao kada se usled nedostatka uredničke politike i neodgovornog ponašanja određenih ljudi iz produkcije ‘Balkan Info’ degradirao. Ono što ste imali prilike da vidite u poslednje vreme nije onaj ‘Balkan Info’ na koji smo navikli. Tu se pojavljuju kojekakvi vanzemaljci, reptili, starlete, glorifikacija kriminala devedesetih, dovode se svakakve ličnosti u program, neki koji bi trebalo da budu tu, zaslužni intelektualci, ali i neki koji su više za neki rijaliti, a ne da govore o ozbiljnim geopolitičkim ili dnevnopolitičkim temama. Zato sam ja odlučio da ne mogu da budem deo tog cirkusa.“

PROČITAJTE JOŠ

Tešanović je pojasnio kako je došlo do ovakvih promena u radu.

„Ja sam sve ove godine verovao da će nešto da bude bolje, da će da se promeni, to sam i sugerisao. Međutim, njima je novac bitniji od bilo kakve uređivačke politike, preči od obraza i ja ne želim više da budem deo toga. Jedna od kapi koja mi je prelila čašu bila je cenzura gostiju. Kad sam saznao da su isečeni delovi gde su određeni intelektualci u određenim emisijama govorili negativno o aktuelnom predsedniku, u montaži je izbačeno nekoliko minuta različitih delova bez njihovog znanja“, rekao je Teša.

On je precizirao da je srž nastalog problema zbog kojeg nije mogao više da izdrži rad na pomenutoj televiziji, saradnja sa aktuelnim predsednikom.

„Razlog zašto se to dešava je što je neko u ‘Balkan Info’ produkciji, tačno znam ko i podneću tužbu ovih dana i za autorska prava, sklopio dil sa Aleksandrom Vučićem. Mnoge stvari su otišle u pogrešnom smeru i to je ono glavno šta zameram. Jedna osoba je u pitanju. On je napravio dil s režimom da se ne pominju određene teme, odnosno da se ne napada Aleksandar Vučić, a iznad svega toga su pare, jer su toj osobi pare najbitnije“, kaže Tešanović.

Podsetimo, Teša Tešanović je voditelj i novinar koji je bio jedan od osnivača „Balkana Info“ kanala.

BONUS VIDEO: Top 5 odvala voditeljki

Komentari

Svi komentari (6)