Na Tozovčevu komemoraciju stiglo pismo iz Vučićevog kabineta

Showbiz 09. apr. 202113:24 > 14:02
Podeli:
Foto: E-Stock_caslav_vukojicic

Iz Kabineta predsednik Srbije Aleksandra Vučića stiglo je pismo na komemoraciju Predraga Živkovića Tozovca, u kome je između ostalog predsednik izjavio saučešće porodici.

Telegram je ispred Kabineta poslao Dejan Savić, jedan od Vučićevih savetnika, a prisutnima ga je pročitala voditeljka Marija Veljković, koja je vodila program.

PROČITAJTE JOŠ

„Povodom smrti vašeg dugogodišnjeg člana, našeg legendarnog Predraga Živkovića Tozovca, primite izraze najiskrenijeg saučešća od predsednika republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i u moje lično ime. Predrag Tozovac spada u grupu onih velikana naše narodne izvorne muzike, starogragdskih pesama, i estrade čiji ogroman opus i brojna autorska dela usled popularnosti slušaoci često doživljavaju kao autentičnu narodnu muziku kojoj se stvaralac ne zna. Osim ovih i brojnih sličnih nagrada publike i stručnjaka, nosilac je brojnih visokih državnih priznanja koje je zaslužio svojim predanm radom, trajanjem i delovanjem na muzičkom polju. Molim vas da porodici Predraga Živkovića Tozovca i njegovim kolegama prenesete naše izraze saučešća“, piše u pismu.

Komemoracija preminulog Tozovca održana je danas u Kombank dvorani u Beogradu, a među prvim se pojavila njegova udovica Emilija, koja je bila neutešna.

Pored porodice i brojne kolege došle su da se oproste od Tozovca i odaju mu počast, a među njima su, pored Lepe Lukić, i Željko Joksimović, Neda Ukraden, Snežana Babić Sneki, Ana Bekuta, Merima Njegomir, Saša Matić i mnogi drugi.

Predrag Živković Tozovac preminuo je 6. aprila u 85. godini, od posledica korona virusa, a danas u 15 sati biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar