Foto:Nova.rs

Danas je u 14 časova održan protest muzičara, fotografa, ugosistelja i frizera, ispred Skupštine grada Beograda. Ovo je drugi ovakav protest od trenutka kada je proglašena epidemija koronavirusa u Srbiji. Ekipa portala Nova.rs uživo je pratila dešavanja s protesta, na kojem se okupilo više hiljada nezadovoljnih ljudi, koji već godinu dana žive na rubu egzistencije jer im je onemogućeno da obavljaju svoj posao i zarađuju.

Ekipa Nova.rs anketirala je nekoliko predstavnika iz oblasti navedenih profesija, među kojima je i muzičar devedestih, Čeda Čvorak, a oni su otkrili kako već godinu dana ne žive nego preživljavaju.

Jedna od potresnijih priča sa protesta muzičara, bila je priča Marijane Nikolić koja se bavi ugostiteljstvom. Ona poslednjih godinu dana, kako kaže, jedva krpi kraj s krajem i vraća dugove državi.

„Živela sam tako što sam ostavila sina, snajku i malu bebu kući i otišla tri meseca u inostranstvo da zaradim pare, da platim državi“, rekla je Marijana.

Priče ostalih sagovornika pogledajte u videu u nastavku teksta:

Podsetimo, građani okupljeni na današnjem protestu zahtevali su rešavanje osnovnih životnih pitanja, jer su tokom proteklih godinu dana ostali bez primanja i mogućnosti da privređuju.

Protest je završen u 15 časova i 20 minuta, zbog loši vremenskih uslova. Kako su i najavili, okupljanje je proteklo u potpunom miru, bez ikakvih incidenata.

Pročitajte još:

“Ako ne ispune naše zahteve u roku od 15 dana, stupam u štrajk glađu. Pozivam i druge da mi se pridruže. Na život bez muzike ne pristajemo”, rekao je jedan od govornika na samom početku protesta.

Ovo neće biti poslednji protest, a već sledeći su najavili za petak, 26. mart.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)