Sinisa Mali i Ricard Grenel u nocnom provodu
Siniša Mali i Ričard Grenel u noćnom provodu Foto:EPA-EFE/PAUL BERGEN/Screenshot/Instagram/richardgrenell

Američki diplomata i bivši specijalni izaslanik za Kosovo Ričard Grenel posetio je Beograd i tom prilikom izašao u noćni izlazak.

Pročitajte još:

Grenel se u društvu ministra finansija, Siniše Malog, provodio u jednom prestoničkom lokalu, a snimak iz noćnog provoda objavio je na svom nalogu na Tviteru.

Ipak, ovo je naišlo na ozbiljno negodovanje i talas uvreda od strane Albanaca, koji su putem društvenih mreža burno reagovali.

„Ovo je Srbija, pogledajte šta su Srbi radili pre 20 godina. Da li su znate za sve o tim genocidima na Kosovu gospodine? Bolje naučite nešto, ne budite ceo dan na tviteru, ugodan dan“, jedan je od komentara koji se može videti ispod snimka, uz fotografije sa žrtvama.

Negativan stav zbog Ričardove objave imao je i čovek koji ga je, kako je on napisao, štitio na Kosovu.

„Štitio sam vas četiri godine na Kosovu među Kosovarima jer ste Amerikanac i zato što ste nagrađeni kosovskom medaljom. Izgleda da vaši kritičari na Kosovu nisu pogrešili“ , napisao je Alban Hasani u komentaru.

Ričard su besni tviteraši okarakterisali i kao „promotera noćnog života u Beogradu“.

„Da li ste sada promoter zabave u Beogradu? Mislio sam da ste imenovani na važan zadatak da se brinete za mir i pomirenje u regionu traumatiziranom od strane Srba. Pretpostavljam da nikada niste prošli kroz zabavu i igre u Beogradu“, napisao je tviteraš.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.