Marco Pierre White Foto: Derek D'Souza

Weekend Food Festival (Rovinj od 11. do 13.04.2025.) je događaj koji za istim stolom okuplja sve one kojima je hrana sastavni deo posla. Od najboljih svetskih chefova, stručnjaka iz područja gastronomije, prehrambene industrije i ugostiteljstva pa sve do gourmet zaljubljenika.

Prva tri izdanja Weekend Food Festivala u Rovinju su kroz tri festivalska dana okupila ukupno više od 7.000 posetilaca sa ciljem učenja, uživanja i povezivanja. Massimo Bottura, Franco Pepe, Ana Roš, Rasmus Munk i Dabiz Munoz samo su neka od imena koja su svojim nastupima prethodnih godina izazvali veliko interesovanje ljubitelja gastronomije.

Foto: Matej Rebernišak

Ove godine jedan od ključnih gostiju biće legendarni Marco Pierre White. On je svojevrsna rok zvezda kulinarskog sveta, inspiracija i mentor najvećim imenima moderne gastronomije. Marco Pierre je najmlađi chef u istoriji gastronomije. Njegov bunt protiv kulinarskog establišmenta i odbijanje „Michelinovih zvezdica“ bili su odvažni potezi. Autor je kultne knjige „White Heat“ koja i danas inspiriše profesionalne kuvare širom sveta.

Foto: Matej Rebernišak

Pored njega, gostujući šefovi kuhinje biće Matt Orlando i J.P. McMahon, inače osnivač poznatog festivala „Food on the Edge“. Njih dvojica će razgovarati na panelu „Rebel chefs and bold ideas: Plivaj protiv struje“. Svoje kulinarske veštine će u mnogim rovinjskim restoranima demonstrirati: Matteo Metullio, Giulio Giglie, El Bulli, Hubert Wallner i mnogi drugi.

Koncept Weekend Food je sačinjen od nekoliko elemenata.

Predavanja, paneli, 1 na 1 – atraktivna i zanimljiva predavanja, prezentacije i paneli vrhunskih stručnjaka.

Gala večere – svetski i lokalni chefovi zajednički će spremati obroke koji će se svake večeri biti služeni u rovinjskim restoranima.

Showcooking stage – će zadovoljiti sve one koji iz prve ruke žele da vide kako nastaju kreativna jela. Na ovoj bini dešavaće se masterclassovi.

Foto: Matej Rebernišak

Expo zona i networking – brojni izlagači prisustvovaće sa svojim vinima, maslinovim uljima, tartufima i ostalim delikatesima, kao i kafama, craft pivama i pićima, a svoje delatnosti prezentovaće posetiocima i predstavnicima industrije.

Hrana i zabava – uz dobru hranu ide i zabava koja će svake večeri biti upriličena nastupima mnogih izvođača.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar