Jelena Gavrilović, Matija Dragojević i Ljubica Luković, ekipa serije Kljun
Jelena Gavrilović, Matija Dragojević i Ljubica Luković, ekipa serije Kljun Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Serija „Kljun“, rađena u produkciji United Medie, dobila je nagradu publike na svečanom uručenju nagrada u Kanu, na festivalu serija. Podsetimo, to je prva serija iz ovog regiona u selekciji prestižnog međunarodnog festivala Canneseries.

„Upravo smo pričali sa direktorom festivala koji je rekao da je jako iznenađen da vidi da ovako nešto dolazi iz Srbije. I da je, otprilike, misija festivala da ojačaju manje zemlje, da budu ravnopravne na svetskom nivou“, rekla je za N1 rediteljka Jelena Gavrilović.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je uverena da sve ovo dati vidljivost nekim budućim serijama koje nastaju u Srbiji.

„Stalno je ponavljao ‘ovo je tek početak’, dodao je koscenarista Matija Dragojević. „Pa, hajde da mu verujemo na reč i da stvarno mislimo da je ovo početak talasa kvalitetnih serija i kod nas“, zaključio je.

Serija „Kljun“ (Awake), u produkciji United medie, našla se u selekciji od 10 serija koje su se gledaocima predstavile ove godine.

U zvaničnoj selekciji, učestvovale su i serije: „Christian“ iz Italije, „Countryman“ iz Norveške, „Dreams of Alice“ iz Rusije, „Limbo..until it’s over“ iz Argentine, „Mister 8“ iz Finske, „Sad city girls“ iz Izraela, „The aleggation“ iz Nemačke, „Totems“ iz Francuske i „Unknowns“ iz Izraela. Predsednik žirija bio je popularni glumac Nikolaj Koster-Valdo.

Gledaoci iz Srbije seriju „Kljun“, u produkciji United Media, već imaju prilike da gledaju na televiziji Nova S, od ponedeljka do četvrtka u 21.30h. Za one koji su propustili početak, i one koji preferiraju da odmah gledaju sve epizode, omogućeno je i bindžovanje cele serije na EON-u.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je Delirium Films.

Bonus video : Ivana Vuković Sonja Kljun će vas nervirati, ali ćete je voleti

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare