Nastavak hit serije i filma "Južni vetar" odnedavno se prikazuje na televiziji, a jedna epizoda podigla je veliku prašinu.

Ljude je žestoko razbesnela aluzija na veliki ekološki problem u Srbiji, što su mnogi na društvenim mrežama osudili, te su se sporni snimci iz poslednje emitovane epizode munjevitom brzinom proširili društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ:

Tviteraši su masovno kritikovali tvorce „Južnog vetra“. Između ostalih, ovo je kritikovala i narodna poslanica Ivana Parlić, a glavni glumac ovog projekta, Miloš Biković, sada joj je odgovorio.

„Producent i svi glumci da se izvine narodu Srbije. Sram vas bilo. Predlažem bojkot ove serije“, napisala je ona.

„Poštovana Ivana, mislim da pre svega treba da se ‘izvinu’ meni, jer sam u toj seriji prikazan kao kriminalac, ubica i još ko zna šta. Glavni lik izgleda isto kao i ja, i još se zove Maraš… Miloš… Maraš… Kapirate? Namerno mi ovo rade. Moja puna podrška za vašu borbu s fiktivnim likovima. P. S. Gledajte makar epizodu do kraja kad se već raspravljate sa izmišljenim likovima. Bićete u prednosti u odnosu na njih“, napisao je Miloš Biković.

Inače, čuveni glumci Erik Roberts i Vilijam Boldvin deo su ekipe serije, a upravo scena u kojoj se oni pojavljuju izazvala je veliku buru u javnosti.

Njih dvojica glume Amerikance koji donose keš, navodno ljudima iz „stranke zelenih“ u Gornje Nedeljice, ne bi li im oni objasnili kako da „nalože“ ljude da izađu na ulice i tako im pomognu da spreče neki posao.

Uz to se spominje da su „zeleni“ novac dobili da spreče iskopavanje litijuma, a u jednoj sceni u kolima Boldvin i Roberts komentarišu da „niko više ne radi džabe, pa ni ekolozi“.

BONUS VIDEO: Biković: „Južni vetar“ ne promoviše kriminal, to je besmislica