Foto: Vladyslav Musiienko / UPI / Profimedia,Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia, SERGEY KOZLOV/EPA-EFE

Ukrajinske snage ispalile su više od 50 projektila i granata na lokalitete u ruskoj pograničnoj oblasti Belgorod u protekla 24 sata, pri čemu je poginula jedna osoba, napisao je danas guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

„Selo Nehotejevka, Belgorodski okrug, našlo se pod vatrom, na njega je ispaljeno osam artiljerijskih granata, što nije rezultiralo žrtvama i pričinjenom štetom. Takođe, nekoliko vazdušnih ciljeva je oboreno od strane PVO iznad okruga. Kao rezultat toga, polomljeni su prozori na stambenoj zgradi u naselju Razumnoje, oštećeno je osam privatnih kuća, oštećena su i četiri automobila i dalekovod“, naveo je Gladkov.

Guverner je ranije rekao da se selo Novopetrovka u Valujskom okrugu, juče našlo pod vatrom i da je tom prilikom muškarac sa povredom stomaka preminuo dok su ga kolima Hitne pomoći vozili u bolnicu.

Pročitajte još:

„Pod minobacačkom vatrom našla se i periferija sela Stari, na koju je ispaljeno 12 minobacačkih granata“, kazao je Gladkov.

Ukupno je 13 raketnih i minobacačkih granata pogodilo još dva sela, rekao je on i dodao da u tim napadima nije bilo žrtava i materijalne štete.

BONUS VIDEO Katastrofalne posledice rušenja brane u Ukrajini: Dok se Moskva i Kijev optužuju ko je detonirao hidroeleketranu na Dnjepru