Foto:Texas Department Of Public Safety

Vlasti Teksasa u SAD-u zabeležile su trenutak kada su članovi dva rivalska meksička narko kartela otvorili vatru jedni na druge nedaleko od granice SAD sa Meksikom.

Snimak je zabeležen u blizini Sjudad Migel Alemanja i pokazuje najmanje četiri automobila koja su učestvovala u pucnjavi koristeći mitraljeze postavljene na kamione.

Vlasti su saopštile i da je jedan od kartela imao termovizijski dron koji je odozgo pratio šta se dešava.

Suparnički karteli, Zalivski i Severoistočni kartel, bile su dve grupe uključene u ovu žestoku pucnjavu i pokušavali su da preuzmu popularnu rutu krijumčarenja narkotika iz Meskika u SAD.

Zalivski kartel je kriminalni sindikat i organizacija za trgovinu drogom u Meksiku koja je aktivna od 1930-ih, dok je severoistočni kartel dominantni narko kartel u Koahuili, Nuevo Leonu, Zakatekasu i San Luis Potosi.

Inače, američka granica i dalje je preplavljena drogom i krijumčarima ljudi, a zvaničnici granične države Teksas pokušavaju da spreče kartele pružanjem logističke podrške.

Guverner Teksasa Greg Abot, republikanac, u septembru je narko kartele nazvao „terorističkim organizacijama“.

Prošle nedelje, govoreći na Fox News-u, rekao je predsjedniku Bajdenu da razbije narko kartele rekavši: „Pre nekoliko sedmica proglasio sam kartele terorističkim organizacijama. Ako bi predsednik to učinio, to bi pokrenulo federalni zakon koji bi mu omogućio da uđe na te bankovne račune i dobije te milijarde dolara koje karteli zarađuju od ovoga“, prenosi Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar