Foto: Shutterstock

Službenik na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga na Aerodromu Podgorica kažnjen je sa 150 evra pošto je otkriveno da se jedna žena ukrcala na let "Er Srbija" sa dve plinske boce u petak, 21. jula, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Reč je o ozbiljnom bezbednosnom propustu jer plinske boce spadaju u predmete koji nisu dozvoljeni i ozbiljan su bezbednosni rizik.
Agencija za civilno vazduhoplovstvo je, kao nadzorni organ, a shodno Zakonu o vazdušnom saobraćaju, u subotu izrekla prekršajni nalog od 150 evra postupajućem službeniku na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga Aerodroma Podgorica.

„U pitanju je ljudski faktor, ali tačan uzrok još nije utvrđen. Detaljna interna analiza uzroka će biti sprovedena i biće preduzete korektivne mere s ciljem ublažavanja rizika od ponavljanja istog propusta“, naveli su iz Aerodroma Crne Gore.

U petak, 21. jula, na letu „Er Srbija“ putnica je sa dve manje plinske boce prošla kontradivezionu kontrolu i regularno se ukrcala.

Kada je avion pokrenut, a posle saopštenja stjuardese o bezbednosnim uslovima i opasnostima, putnica je prijavila boce sa plinom.

Stručnjaci iz oblasti avijacije su podgoričkim „Vijestima“ rekli da je propust mogao da ima fatalne posledice na letu i da bi mogao da košta Aerodrome Crne Gore čak i gubljenja sertifikata. Iz Aerodroma nisu potvrdii takve navode.

Kapetan aviona Er Srbije tom letu je odmah obavestio policiju, koja je plinske boce oduzela i odstranila iz aviona, a kompanija je podnela prijavu protiv Aerodroma Podgorica, jer se radi o kršenju Zakona o bezbednosti avio saobraćaja, objavile su „Vijesti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare