James W. Parrillo Foto:New Jersey State Police

Žena koja je godinu dana držana protiv svoje volje, oslobodila se svog kidnapera ranije ovog meseca u Nju Džersiju.

Žena, koja nije identifikovana, pobegla je na benzinsku pumpu i molila za pomoć, što je dovelo do hapšenja njenog otmičara, koji je uhapšen zbog više optužbi, kaže policija.

Džejms V. Parilo (57) je navodno držao ženu u zatočeništvu u okrugu Burlington u Nju Džersiju i davio je više puta i pretio da će joj ubiti porodicu ako ga ostavi.

Parilo je možda učestvovao u sličnom odvratnom ‘predatorskom ponašanju u drugim državama i poznato je da ima više pseudonima, prema kancelariji državnog tužioca.

Osumnjičeni se trenutno nalazi u zatvoru jer se optužnica čeka.

Na video snimku se može videti kako žena vozi bicikl do benzinske pumpe, dok je prati krupni muškarac.

Zatim je dovode u zadnji deo radnje, gde je, izgledala prilično uznemireno. Ona je sela, a zaposleni je drže dalje od njenog kidnapera.

Državni tužilac Met Platkin je rekao: „Obraćamo se organima za sprovođenje zakona u svim jurisdikcijama da identifikujemo druge ljude koji mogu imati dodatne informacije o optuženom.“

„Naša istraga je u toku i mi smo posvećeni da učinimo sve što možemo da obezbedimo pravdu preživeloj“, dodao je on.

Parilo se sprijateljio sa ženom na benzinskoj pumpi u Novom Meksiku. Predstavio joj se kao Bret Parker.

Zamolio ju je da ga odveze do Arizone, navode vlasti.

Par se upustio u jednomesečnu sporazumnu vezu koja se završila oko mesec dana kasnije u Kaliforniji. Ali Parilo je ženi uzeo telefon, potrošio novac na njene debitne kartice i nije joj dozvolio da kontaktira članove svoje porodice tokom zajedničkog vremena.

Krajem 2022. godine, par se pojavio u okrugu Burlington, Nju Džersi, gde je Parilo – nastavljajući da koristi svoj pseudonim – iznajmio sobu na drugom spratu kuće u gradu Bas River.

Dana 7. februara, žena je pobegla iz iznajmljene kuće nakon što ju je Parilo gušio tokom svađe.

U izjavi o verovatnom uzroku koju je policija podnela u prilog optužbi za otmicu protiv Parila, jedan policajac je napisao da je žena pobegla „kada joj se ukazala prilika“.

Kada je stigla na benzinsku pumpu, rekla je dvojici zaposlenih da ju je ‘Parker’ držao protiv njene volje oko godinu dana. Njene tvrdnje o gušenju bile su u skladu sa tragovima koji su bili očigledni na njenom vratu.

Menadžer servisne stanice Džaitin ‘Bobi’ Madan rekao je da je žena bila ‘prestrašena’ kada je stigla.

Tresla se, jedva je mogla da sklopi reči, ali je stalno govorila: „Držao me je protiv moje volje više od godinu dana. On me je kidnapovao“, rekao je.

‘Parker’ je stigao na benzinsku pumpu nedugo nakon žene i pokušao da uđe u kancelariju, ali je zaustavljen.

Na snimku se vidi kako muškarac pokušava da zaobiđe vrata koja je žena zaključala.

PROČITAJTE JOŠ:

‘Ne želiš ovo da uradiš’, rekao joj je, prema Madanu.

Kada su vlasti stigle, Parilo je odbio da im da svoje pravo ime, što je dovelo do njegovog hapšenja. Kasnije je muškarac policiji dao svoje pravo ime i priznao da je 7. februara davio ženu.

Policija Džersija optužila je Parila za otmicu prvog stepena, navodeći da je ženu zatvorio oko godinu dana u svrhu terorisanja i „nanošenja telesnih povreda“.

Optužen je da je ženi pretio da će, ako ode, „ubiti nju i njenu porodicu“.

Pored kidnapovanja i odugovlačenja sopstvene obrade, optuženi je, prema sudskim dokumentima, optužen po dve tačke za teški napad, krivično delo ograničavanje slobode i ometanje.

Takođe je odbio da vlastima da uzorak DNK, za šta je optužen.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar