Foto: Facebook/Hampshire police

Žena opsednuta serijskim ubicom koja je bodežom izbola svog dečka na smrt osuđena je na doživotni zatvor.

Šej Grouvs je prerezala vrat Frenkiju Ficdžeraldu pre nego što mu je sečivo zabila 17 puta u grudi u njenoj kući u Havantu, u Hempširu, u julu 2022.

Ova 27-godišnjakinja, koja je nakon suđenja proglašena krivom za ubistvo, koristila je informacije iz dokumentaraca o istinitim zločinima da isplanira svoj alibi.

Ona je osuđena na najmanje 23 godine zatvora na Vinčesterskom krunskom sudu.

Shaye Groves Foto: Facebook

Tokom njenog suđenja čulo se da je par delio zajednički interes za BDSM, a kamera je postavljena u spavaćoj sobi optužene kako bi ih snimala dok imaju seks.

Policija je na njenim zidovima pronašla uramljene slike ozloglašenih ubica kao što su Majra Hindli i Piter Satklif i knjige o kriminalcima, uključujući i ozloglašenog zatvorenika Čarlsa Bronsona, prenosi BBC.

Imala je noževe, sekire i držala je keltski bodež, kojim je ubila Ficdžeralda, ispod svog jastuka ili blizu kreveta.

G. Ficdžerald (25) koji je imao dvoje dece, umro je u Grovesovoj kući u ranim satima 17. jula 2022.

Tužioci su rekli da je delovala iz ljubomore i ubola gospodina Ficdžeralda dok je spavao nakon što je otkrila da je na društvenim mrežama slao poruke drugoj osobi, za koju je ona pogrešno mislila da je 13-godišnja devojčica.

Ispostavilo se da je osoba imala 17 godina, a blokirao ju je Ficdžerald.

Frankie Fitzgerald Foto: Hampshire police

Steven Perian, tužilac, rekao je da je Grouvs koristila znanje stečeno iz dokumentarnih filmova da se prijateljici prikaže kao žrtva seksualnog nasilja.

Prijatelju je poslala video-snimke na kojima par ima seks, montirane tako da izgledaju kao silovanje – ali je tužilaštvo reklo da originalni snimak pokazuje da je to zapravo bilo sporazumno.

PROČITAJTE JOŠ:

U izjavi o žrtvi koja je pročitana na sudu, Ficdžeraldova majka Rozana opisala ga je kao „sjajno svetlo – ljubaznu i lepu osobu“.

Izjava njegovog oca Barija govorila je o tome da je porodica „slomljena“ njegovim ubistvom.

„Imao je život ispred sebe – ovo je oteto. Nisam siguran da ćemo ikada preći preko ovoga.“

Izricajući kaznu, sudija časni sudija Ker je rekao da je Grouvs bila „manipulativna, posesivna i ljubomorna žena“.

Rekao je da je veza između nje i gospodina Ficdžeralda imala „opasnu dinamiku“ i da je bila „obeležena grubim seksom, kokainom i alkoholom“.

„Izgubili ste živce i postupili po impulsu. Voleli ste čoveka kojeg ste ubili i ubili čoveka kojeg ste voleli“, dodao je on.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar