Foto: Sussex Police

Farzana Kausar (58) držala je svoju kućnu pomoćnicu Žaklin Vitington (60) kao slugu poslednjih sedam godina. Kausar joj je uzela novac u vrednosti od 80.000 funti, izolovala je od njene porodice, dok je fizički i psihički maltretirala.

Vitington je u izjavi policiji rekla da je tokom zatočeništva više puta razmišljala o samoubistvu, ali da ju je držala u životu ljubav prema deci vlasnice stana.

Sud Luis Kraun u Engleskoj odredio je Kausar šest godina i osam meseci zatvora zbog toga što je držala ženu kao robinju, koja se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi.

Foto: Sussex Police

Tokom svog zarobljeništva, Vitington je bila primorana da 14 sati dnevno čisti, kuva i pazi decu.

„Toliko sam bila blizu da se ubijem. Da nije bilo te dece, bila bih mrtva do sad“, izjavila je Vitington.

U nekim od pisama Vitingtonove, koje je pronašla policija, ona opisuje svoju patnju tokom zarobljeništva.

Foto: Sussex Police

Sve je počelo devedesetih godina kada je Vitington napustila muža i svoje četvoro dece zbog alkoholizma. Ona se odselila i ubrzo počela da radi za Kausar i njenu porodicu kao kućna pomoćnica.

Tada su stvari pošle po zlu. Radila je više nego što je predviđeno, nije imala ugovor o radu, niti je bila plaćena za to, jer je Kausar kontrolisala sve njene finansije.

Kontrolisala je svaki deo njenog života – od toga da je kontrolisala kada ide kod lekara, skidala novac sa njenog računa, dok Vitington nije imala ni pristup nijednom svog ličnom dokumentu, prenosi Dejli mejl.

BONUS VIDEO: Turci zatvorili fabriku, obećali otpremnine koje nisu isplatili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar