Volodimir Zelenski Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da je više od 1.000 ruskih vojnika ubijeno, a 1.500 ranjeno u borbama.

„Za manje od nedelju dana, počev od 6. marta, uspeli smo da ubijemo više od 1.100 neprijateljskih vojnika samo u sektoru Bahmut, što je veliki gubitak za Rusiju, baš na tom mestu kod Bahmuta“, rekao je Zelenski u nedelju uveče.

Osnivač Vagner grupe Jevgenij Prigožin rekao je da su borbe u Bahmutu „teške, veoma teške“ i rekao da „što su ruske snage bliže centru, borbe su teže“.

PROČITAJTE JOŠ:

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Sirski rekao je da je situacija oko Bahmuta ostala teška, ali da ukrajinska vojska odbija sve ruske napade da osvoji grad.

„Situacija je teška u Bahmutu. Svi neprijateljski pokušaji da osvoje grad su odbijeni artiljerijom, tenkovima i ostalim oružjem“, rekao je Sirski, preneo je Rojters.

Foto: Printscreen/Twitter, EPA-EFE/MAKSIM BLINOV / KREMLIN, ABACA / Abaca Press / Profimedia, Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia, AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Potpredsednica ukrajinske vlade i ministarka za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija Irina Vereščuk izjavila je danas da je možda još oko 1.000 punoletnih osoba ostalo u Bahmutu.

„Možda ima još 1.000 punoletnih lica u gradu, ali ne znamo za decu kakvo je stanje“, rekla je ona u intervjuu za španski „El Pais“, preneo je TASS.

Prema njenim rečima, Kijev ceni pomoć Zapada, ali je potrebno još oružja i municije. „Manje sam zabrinuta za broj vojnika, više me brine potreba za još oružja“, dodala je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar