Foto: Shutterstock

Policija u Alabami uhapsila je 82-godišnju ženu koja nije platila račun za smeće u iznosu od 77,80 dolara. Račun je bio na tri meseca, od juna do avgusta, a ona je uhapšena zbog prekršajne prijave za „neplaćanje naknade za odvoz čvrstog otpada“.

Gradski zvaničnik je rekao da je do hapšenja došlo nakon višestrukih pokušaja naplate i obustavljanja usluga, a da je situacija izazvala negodovanje na društvenim mrežama.

„Da li je moguće da staricu hapse za tričavih 77 dolara“, glasi jedan od komentara.

Navodno su izvršioci više puta pokušavali da kontaktiraju nesrećnu staricu, a nakon što se u septembru nije pojavila na suđenju, za njom je raspisana poternica zbog „neplaćanja smeća“.

Sudski zapisnici takođe otkrivaju da je već jednom uhapšena, pre 16 godina, 2006. godine, jer nije platila račun za smeće od 206,54 dolara, ali je slučaj kasnije odbačen.

Pročitajte još:

Šef policije u Vallei Citiju Mark Reinolds rekao je da su policajci morali da je uhapse nakon što je sudija potpisao nalog.

Naši policajci su se prema njoj odnosili s poštovanjem u obavljanju svojih dužnosti i pustili je uz kauciju kako je zahtevano.

BONUS VIDEO Nastavljeno hapšenje ilegalnih migranata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar