Ilon Mask Foto:EPA-EFE/Patrick Pleul

Multimilijarder Ilon Mask, koji je ujedno novi vlasnik Tvitera, postavio je ultimatum svojim radnicima, da jače "zapnu" na poslu, ili napuste kompaniju. Jedna grupa zaposlenih sada mu je poslala neočekivan odgovor.

Otkako je osnivač Tesle kupio Tviter, dogodile su se brojne promene, od kojih su najuočljivije smanjenje broja radnih mesta, prenosi Klix.ba.

Poslednji od njih podrazumeva Maskov ultimatum, koji je dao zaposlenima – ili da rade „izuzetno teško” ili da napuste kompaniju – što je dovelo do novog kruga otpuštanja na ovom radnom mestu.

Musk je postavio uslov putem mejla, rekavši zaposlenima da do 17 časova obaveste šta su odlučili. U suprotnom će biti otpušteni. Jedna grupa zaposlenih je iskoristila ovu priliku da svom novom direktoru pošalje originalan odgovor, snimajući kako odbrojavaju poslednje trenutke do napuštanja ovog radnog mesta.

Umesto odgovora na mejl, grupa od četvorice muškaraca je na Tviteru postavila snimak na kome „slave” trenutak kada će prestati da rade za ovu kompaniju.

„Još 35 sekundi i svi ćemo biti otpušteni sa Tvitera. Ovde sam radio devet godina i devet meseci“, kaže Met, koji je sve podelio na svom profilu.

Metu su se pridružila još dvojica kolega koji su tamo proveli isto toliko vremena, dok je „najmlađi“ među njima proveo četiri godine kao zaposleni na Tviteru.

„10, 9, 8, 7, 6, 5…“, ekipa je počela da odbrojava, a kada je „zvono zazvonilo“ Met je rekao „Srećna Nova godina“ sa kiselim osmehom na licu.

Grupa je potom krenula da vidi da li su oznake na vratima još važeće.

„Svaka pojedinačna osoba na ovom snimku je bila nezadovoljna što odlazi. Izgradili smo ovo mesto. Ne želimo mu ništa osim najboljeg i žao nam je što ga vidimo kako odlazi“, objasnio je Met.

Njihovu objavu pogledalo je skoro dva miliona ljudi, dok su u komentarima bile reči podrške i ohrabrenja.

“ Kapa dole, momci“, rekao im je jedan korisnik.

BONUS VIDEO: Mirovni plan Ilona Maska

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare