Foto: TANJUG/AP Photo/Marco Di Marco/AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia/X/Fréttastofa RÚV

Ljubitelji uzbuđenja sinoć su prkosili upozorenjima o opasnosti i odvažili se približiti da se približe mestu erupcije vulkana na Islandu, uprkos lavi i dimu koji su šikljali u nebo.

Zapanjujuće fotografije, uključujući i onu s mnoštvom automobila koji čekaju u redu da se približe tom području, prikazuju ljude koji žele iz prve ruke da svedoče erupciji.

Na jednoj slici se vidi ključni islandski auto-put na tom području, kojije osvetljen belim svetlima automobila koji putuju prema krateru, prenosi Daily mail.

Foto: Oskar Grimur Kristjansson / AFP / Profimedia

Erupcija je započela u ponedeljak nešto iza 22 sata u blizini grada Grindavika, na poluostrvu Rejkjanes. Do erupcije je došlo nakon niza potresa i evakuacije ljudi jer je Island proglasio vanredno stanje.

Zapanjujući snimci prikazuju kako je crno noćno nebo Islanda obasjano tamno narandžastom bojom, dok je kamenje letelo u vazduh.

POGLEDAJTE JOŠ:

Uprkos očitim opasnostima, ministarstvo okoline je bilo prisiljeno ponovo da upozorava sve one koji razmišljaju da se približe vulkanu.

„Mislite i na druge, a ne samo na sebe i sledite smernice javne bezbednosti. Molimo va“, zamolio je portparol ministarstva, prenosi Jutarnji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar