Princ Vilijam i princ Hari
Princ Vilijam i princ Hari Foto:EPA-EFE/WILL OLIVER

Princ Hari i njegov brat princ Vilijam biće na istom događaju u četvrtak povodom obeležavanja 25. godišnjice dobrotvorne organizacije "Diana Legacy Award". Ipak, neće se videti oči u oči. Naime, princ Hari, koji živi u Kaliforniji, obratiće se prisutnima putem video linka, a princ Vilijam će održati govor i uručiti nagrade, ali tek nakon što njegov brat napusti ceremoniju.

Kako piše Dejli mejl, braća očigledno još uvek nisu spremna da se vide, što samo otkriva dubinu njihove svađe, s obzirom da su se ranije često pojavljivali zajedno na ovakvim događajima.

Dobrotvorna organizacija koja nosi ime preminule princeze i njihove majke bazira se na programima za mlade, borbi protiv zlostavljanja i pomaže mladima u njihovom radu.

Princ Hari i princ Vilijam
Princ Hari i princ Vilijam Foto:Tanjug/Dominic Lipinski /Pool Photo via AP

Tesi Odžo, izvršna direktorka „Diana Legacy Award“, rekla je za Tajms: „Privilegija je imati podršku i princa od Velsa i vojvode od Saseksa, posebno kada obeležavamo našu 25. godišnjicu“.

Dok je portparol organizacije rekao da će Hari biti „ključni deo“ ceremonije.

„Predviđeno je da virtuelno razgovara sa dobitnicima nagrada“, rekao je on.

Foto: EPA-EFE/STR

„Princ od Velsa će se sastati sa ključnim osobljem i dobitnicima nagrade, pre nego što se pridruži ceremoniji na kojoj će biti reči o radu organicaije i dobitnicima nagrade, održaće kratak govor i uručiti nagrade“, rekao je portparol Kensingtonske palate.

Nagrade organizacije su počele da se dodeljuju 2017. godine, na 20. godišnjicu smrti princeze od Velsa, Dajane.

Veći deo svog života, prinčevi su bili bliski, ujedinjeni zajedničkom traumom zbog gubitka majke koja je umrla u 36 godini u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. kada je Vilijam imao 15, a Hari 12 godina.

Foto: EPA/STRINGER / POOL UK OUT

Ali od Harijevog venčanja 2018. godine sa Megan Markl, odnosi između braće su se pogoršali. Eksplozivni intervju koji je par dao voditeljki Opri Vinfri u martu 2021. pogoršao je već tenzične odnose, a „šlag na tortu“ su bili i Harijevi memoari „Rezerva“, objavljeni prošle godine.

Sve ovo dolazi usled glasina o zdravstvenom stanju princeze od Velsa Kejt Midlton nakon njene operacije abdomena u januaru.

Prošle nedelje princeza je bila predmet intenzivnih spekulacija i teorija zavere i našla se u centru pažnje na društvenim mrežama i medijima širom sveta nakon što je priznala da je uređivala porodičnu fotografiju za Dan majki.

Kejt Midlton Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia; Printscreen/X

Korisnici društvenih mreža ukazali su na mnoštvo problema sa slikom, a pre toga je nekoliko novinskih agencija povuklo spornu fotografiju sa svojih portala.

Posle toga, princeza je objavila izvinjenje zbog nastale konfuzije, priznajući da je sama eksperimentisala sa porodičnom fotografijom.

Samo nekoliko sati nakon njenog izvinjenja, Kejt je uslikana zajedno sa svojim mužem kako napušta zamak Vindzor. Navodno, par se uputio u Vestminstersku opatiju ili godišnju službu za Dan Komonvelta. Međutim, umesto povratka kraljevskim dužnostima, mediji su objavili da je Kejt imala privatni sastanak.

Pročitajte još...

Nakon velikog skandala sa tom fotografijom, prijatelji i izvori bliski princezi su otkrili kako se ona oseća u ovim teškim trenucima.

Nekoliko dobro pozicioniranih izvora u kraljevskim krugovima reklo je za Dejli Mejl da su Kejt Midlton i njen tim smatrali da su posledice u javnosti zbog „uređene“ fotografije koju je princ Vilijam napravio sa njihovom decom duboko „uznemirujuće“.

Jedan je rekao da, iako su priznali da je napravljena greška, smatrali da je sada vreme da „krenu dalje“ i dozvole princezi da se fokusira na oporavak od abdominalne operacije i svoju decu.

„Svi, uključujući i princezu, pomalo su šokirani onim što se dogodilo. Napravljena je greška, ali ona je priznala krivicu i izvinila se. Sve je bilo veoma uznemirujuće. Ali mnogi ljudi smatraju da je vreme da priznaju da je greška napravljena u dobroj nameri, kao i njeno izvinjenje, i da nastavimo dalje“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar