Marija Zaharova FOTO: Profimedia
Marija Zaharova FOTO: Profimedia

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je danas da je režim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog koji, kako je rekla, predvodi Velika Britanija, sabotirao sporazum o žitu, kako bi nuklearnoj uceni dodali i ucenu prehrambenim proizvodima.

„Sporazum o žitu osujetili su Zelenski i njegovi teroristi, predvođeni britanskim špijunima, kako bi nuklearnoj uceni dodali ucenu hranom. Nemaju dovoljno novca i oružja. Treba im još smrti. Kijevski režim stoji na ovom paklenom tronu: novac, oružje, smrt“, napisala je Zaharova na Telegramu, komentarišući izjavu ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe koji je rekao da Rusija, suspendujući svoje učešće u sporazumu o žitu, blokira hranu za sedam miliona ljudi.

POGLEDAJTE JOŠ:

Rusija je juče saopštila da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon jučerašnjeg napada u Sevastopolju na ratne brodove Crnomorske flote i na trgovačka plovila koja su angažovana za obezđeđenje žitnog koridora.

Potom je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski saopštio da je Rusija zatražila da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održi u ponedeljak, 31. oktobra, sastanak kako bi se razgovaralo o napadu na brodove Crnomorske flote u Sevastopolju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar