prognoza
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

"Kakvi su ovo udari vetra", "Ova grmljavina je baš lepo potresla sve", "Probudila me jaka grmljavina", "Kakva je ovo apokalipsa", "Pomislio da je zaratilo koliko tutnji", samo su neki od brojnih komentara na društvenim mrežama koje su korisnici pisali u gluvo doba noći. Stigla je najavljivana promena vremena koja je tokom noći donela vrlo neugodnu grmljavinu, zbog koje mnogi nisu uspeli da spavaju.

Neki korisnici na platformi „X“ pišu kako su im se prozori tresli: „Mislila sam da su bacili bombu“.

EMSC je čak objavio kako su neki očevici prijavili podrhtavanje tla na području Zagreba, ali seizmička aktivnost kasnije ipak nije potvrđena, piše Jutarnji list.

U Hrvatskoj će u utorak biti pretežno oblačno s kišomm, a na Jadranu i područjima uz njega biće lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, dok je u planinskim predelima moguća susnežica i sneg, saopštio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Poslepodne će na severnom Jadranu i severu zemlje kiša prestati, dodaje DHMZ.

Vetar će biti slab do umeren severoistočni, ponegde će na udare biti i jak. Na Jadranu umeren i jak, lokalni i olujni južni vetar i jugozapadni, zatim bura, prvenstveno na severnom delu, a poslepodne i u Dalmaciji, uveče će vetar biti jači.

Temperatura vazduha u unutrašnjosti uglavnom će se kretati od pet do 10, a na Jadranu između 12 i 18 stepeni.

Putevi su mestimično mokri i klizavi, pa Hrvatski autoklub utorak vozačima savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu i da održavaju bezbednosni razmak između vozila.

kiša munja grom vreme
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U sredu će na kopnu biti vetrovito i oblačno. Kiše će biti manje, padaće uglavnom u centralnoj Dalmaciji, a u planinskim deloivma susnežica i sneg. Na kraju dana razvedravanje, pa će u četvrtak i petak biti sunčanih perida. Uz slabljenje vetra biće jutarnjih minusa, a verovatno će biti i magle.

Pročitajte još...

Bura će se u sredu još pojačati i proširiti se duž obale, na udare će biti olujna i orkanska, pa će stvarati probleme u saobraćaju. Kiša će većinom padati u pretežno oblačnoj Dalmaciji, dok će na severnom Jadranu biti i kraćih sunčanih perioda. U četvrtak i petak sunce uz postupno slabljenje vetra.

Ostatak nedelje će biti stabilniji i sa više sunca, na Jadranu još uglavnom u četvrtak jaka bura, i u većim delovima u centralnom delu zemlje biće jutarnji minus i mraz, a ponegde i magla.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar