Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas je isporučio drugi kontigent vakcina Severnoj Makedoniji, kao donaciju Republike Srbije. Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zahvalio se Srbiji i istakao da Severna Makedonija sada vakciniše zdravstvene radnike koji su u crvenim zonama.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je u Severnu Makedoniju iz Srbije danas stigao drugi deo pošiljke vakcina protiv korona virusa sa 3.510 doza, odnosno da je do sada ukupno iz Srbije stiglo 8.190 Fajzer-Biontek doza.

„Uz prethodnih 4.680 doza imamo dovoljno za imunizaciju zdravstvenih radnika, naših heroja na prvoj liniji u borbi sa kovidom-19“, napisao je Zaev.

Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

On je svoje i u ime makedonske vlade i građana zahvalio „prijateljskom narodu Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić na gestu razumevanja, na solidarnosti i podršci u borbi protiv pandemije“.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Našu uzajamnu brigu i podršku nastavljamo kao tradicionalno prijateljski narodi i dobri susedi posvećeni zajedničkim svetlim perspektivama za koje imamo veoma bliske dodirne tačke“, napisao je Zaev.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar