Foto:EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA

Bivši premijer Australije Skot Morison najavio je danas da će napustiti parlament i nastaviti da radi u privatnom sektoru.

„Došlo je vreme da se vratim privatnom životu“, rekao je Morison i najavio da će se baviti „strateškim konsaltingom“ širom Azije kako bi se fokusirao na bezbednosna pitanja u regionu Indo-Pacifika, preneo je BBC.

Skot Morison
Skot Morison Foto: EPA-EFE/MICK TSIKAS

Morison (55), konzervatvni političar, pobožni hrišćanin, rekao je da se „raduje što će biti aktivniji“ u svojoj crkvi i provoditi više vremena sa svojom porodicom. Na Australije bio je od 2018. do 2022. godine.

Tokom pandemije korona virusa nadzirao je sprovođenje pandemijskih mera, kao i sklapanje odbrambenog pakta Aukus, a bio je upleten i u istorijski skandal kada se saznalo da je u vreme dok je obavljao dužnost premijera sebe tajno imenovao na nekoliko ministarskih pozicija.

POGLEDAJTE JOŠ:

Odlazak Morisona sa političke pozornice se očekivao nakon poraza na izborima 2022. godine od laburiste Entonija Albanezea koji je bio uspešniji kandidat sa ambicioznijom ekološkom agendom i planovima za smanjenje emisije štetnih gasova.

Morison je javnosti Srbije poznat po tome što je 2022. podržao odluku tadašnjeg ministra za imigracije da protera srpskog tenisera Novaka Đokovića, jer je, navodno, predstavljao opasnost po javno zdravlje zbog toga što nije bio vakcinisan protiv korona virusa, iako su mu australijske vlasti prethodno izdale vizu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar