Foto: Tanjug/AP Photo/Hatem Ali

Najmanje 21 civil, među kojima su i deca, ubijen je u izraelskom bombardovanju Pojasa Gaze, većinom u južnom gradu Rafa, javlja aplestinska agencija Wafa.

Kako je navedeno, najmanje 20 ljudi je poginulo u izraelskom bombardovanju Rafe, a desetine su povređene, dok je jedan civil ubijen u gradu Gaza kada je bombardovana škola u kojoj su smešteni raseljeni Palestinci. Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su ranije da sprovode „ciljane udare“ protiv palestinske militantne grupe Hamas na istoku Rafe.

Foto:Planet Labs PBC via AP

IDF je ranije danas saopštio da je preuzeo operativnu kontrolu nad palestinskom stranom južnog prelaza Rafa u Gazi, koji se graniči sa Egiptom i da specijalne snage skeniraju to područje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Izraelski ratni kabinet juče je odlučio da izvede planiranu operaciju u Rafi da bi se “izvršio vojni pritisak na Hamas“, i pored ranijeg saopštenja Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

Iz izraelskog kabineta je saopšteno da je cilj “operacije“ u Rafi da se postigne napredak u oslobađanju talaca, kao i drugi ratni ciljevi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar