Milos Miskov / AFP / Profimedia; Vesna Lalić/Nova.rs; shutterstock.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Podgoricu, u kojoj će prisustvovati inauguraciju novog predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića. Ipak, pre nego što svečanost počne, srpski predsednik je iskoristio priliku da se na doručku sastane sa "starim prijateljima" liderima, sada već nepostojećeg Demokratskog fronta (DF), Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

„Na kratkom doručku u Zeti, sa starim prijateljima Andrijom i Milanom“, napisao je uz fotografiju Vučić na svom instagram profilu.

Podsetimo, tokom izborne kampanje za predsednika Crne Gore, u javnosti se naširoko spekulisalo o tome da je Mandić zapravo „Vučićev kandidat“.

Pročitajte još:

Inače, srpski predsednik je u Crnu Goru došao nešto nakon 10 časova, i sve do danas bilo je neizvesno da li će srpski predsednik doći u Podgoricu na inauguraciju kojom će Milatović zvanično stupiti na dužnost šefa države nakon što će u Skupštini Crne Gore položiti zakletvu i održati inauguracioni govor.

Nakon inauguracije, uslediće ceremonija svečanog vojnog pozdrava na platou ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz parlamenta.

Inauguraciji Milatovića prisustvovaće oko 200 gostiju, među kojima i odlazeći predsednik Milo Đukanović, a Milatović je ranije rekao da će na svečanost doći i svi šefovi država zemalja Zapadnog Balkana.

BONUS VIDEO Abazović o parlamentarnim izborima, zimskom snu ustavnog suda i mafije u Crnoj Gori