Foto: Mohammadkhair Abdualrhman/via REUTERS

Šef sudanskih paravojnih Snaga za brzu podršku RSF, general Mohamed Hamdan Dagalo, nazvao je sudanskog generala Abdela Fattaha al-Burhana "kriminalcem" u intervjuu za Al Džaziru.

Dok su obe strane razmenjivale optužbe, Dagalo je okrivio sudansku vojsku za podsticanje sukoba. Tvrdi je da su njegove snage uvučene u sukob sa sudanskom vojskom nakon napetosti oko nedavnih pregovora vezanih uz obnovu civilne vlade.

Dagalo je rekao da su RSF i druge grupe uključene u pregovore bile spremne sesti sinoć s al-Burhanom i postići dogovor, prenosi Index.hr.

„No, onda smo iznenada videli mnoge snage koje su opkolile naše snage u kampovima, ulicama i zatvorenim mostovima“, rekao je.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zbog ovog kriminalca nismo imali izbora nego voditi ovu bitku. Napali su nas i udarili po nama, morali smo uzvratiti nakon što su nas opkolili. Moja grupa se ne nalazi u glavnom gradu Kartumu“, rekao je on.

„RSF sada sprovodi suverenitet naroda, stvarnu demokratsku promenu, jednakost za sudanski narod. Sudanskom narodu poručujemo da nam je žao zbog ovog sukoba i da oni koji su kod kuće ostanu kod kuće jer će bitka trajati sledećih nekoliko dana“, rekao je u intervjuu za AL Džaziru, prenosi CNN.

BONUS VIDEO: Sukob vojske i paramilitarnih snaga u Sudanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar