Foto: N1

Poslanici Levice Dmitar Apasiev i Borislav Krmov su na sednci Sobranja Severne Makedonije polomili kompjuter predsedavajućem i gađali ga listovima papira sa njihovim amadmanima.

Televizija Telma je prenela da se to dogodilo pošto 87 poslanika nije prihvatilo zahtev Levice da se predlog novog Poslovnika Sobranja povuče iz današnje rasprave.

Poslanici Apasiev i Krmov su na Predlog Poslovnika podneli 2.461 amandman za koje je predsednik Sobranja Talat Džaferi rekao da „nisu uredni“, te su se poslanici naljutili.

Poslanik Levice Krmov je rekao se sednica mora prekinuti, da njihovi amandmani nisu administrativno regiostrovani i tražio da mu se kaže po kojem osnovu su na taj način odbijeni.

Dok je predsednik sobranja Džaferi bio van sale, Krmov je listove papira s amandmana bacao ka potprededniku Sobranja Goranu Misovskom koji je predsedavao sednicom, polomio kompjuter koji je bio pred njim i bacio ga na pod.

Potom se Krmovu u bacanju papira na Misovskog priključio drugi poslanik i lider Levice Dimitar Apasiev, te se u salu vratio predsednik Sobranja Džaferi i prekinuo sednicu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar