Izrael Palestina rat Foto:Tanjug/AP Photo/Hatem Ali

Većina Amerikanaca ne odobrava vojne operacije Izraela u Pojasu Gaze, prenela je danas Al Džazira.

Pozivajući se na istraživanje američke kuće Galup, Al Džazira navodi da se 55 odsto Amerikanaca protivi operacijama Izraela u Pojasu Gaze, dok njih tri odsto odobrava. Rezultati se razlikuju od novembarskih, kada je polovina Amerikanaca odobravala izraelske napade, dok se 45 odsto protivilo.

Foto:EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Amerikanci koji glasaju za dve najveće političke stranke – Demokratsku i Republikansku – postali su kritičniji prema operacijama Izraela u poslednja četiri meseca, pa je tako za 18 odsto smanjena podrška demokratskih glasača, a podrška republikanskih glasača za sedam odsto.

Kako navodi Al Džazira, nezadovoljstvo operacijama Izraela u Gazi kod Amerikanaca poraslo je zbog sve otvorenijeg nezadovoljstva američkih vlasti vezanog sa postupcima izraelske vlade.

POGLEDAJTE JOŠ:

Savet bezbednosti UN usvojio je u ponedeljak rezoluciju kojom se zahteva prekid vatre u Pojasu Gaze tokom Ramazana koji je počeo 10. marta. Četrnaest članica Saveta bezbednosti, uključujući Rusiju, Kinu, Veliku Britaniju i Francusku, glasalo je za dokument, a samo su SAD bile uzdržane.

SAD su saopštile da su bile uzdržane zbog toga što u rezoluciji, između ostalog, nije osuđena palestinska militantna grupa Hamas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar