Vodostaj u okolini Zagreba Foto:FOTO HINA/ZVONIMIR KUHTIĆ

Duž toka reke Mure u Hrvatskoj proglašene su vanredne mere odbrane od poplave, a kod Murskog Središća, od Podturna do granice sa Slovenijom, izmeren je rekordan vodostaj, saopšteno je danas iz Hrvatskih voda.

Direktor Hrvatskih voda za Muru i gornju Dravu Milan Rezo, rekao je da je najviši vodostaj kroz Mursko Središće iznosio 537 centimetara, a do sada je rekordni vodostaj bio 528 centimetara, koliko je izmereno 15. septembra 2014. godine, prenosi agencija HINA.

Foto: FoNet/HINA/Lana Slivar Dominić

Uprava službe hrvatske Civilne zaštite saopštila je danas da su iz odvodnog kanala Sava-Odra spašene dve osobe koje su se, uprkos brojnim upozorenjima, krenule automobilom kroz nadiruću vodu.

Spašene osobe nisu povređene i nije im bila potrebna medicinska pomoć. Vodostaj Kupe u Karlovcu prestao je da raste jutros u sedam sati, kada je zabeleženo 535 centimetara.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nije bilo bujica i odrona, osim na gradilištima komunalne infrastrukture, a gradonačelnik Karlovca Damir Mandić izjavio je da je kiša prouzrokovala probleme na gradilištu toplovoda, ali su u subotu sva problematična mesta sanirana.

Nije bilo izlivanja Kupe na saobraćajnice, iako je reka rasla i po 20 do 30 centimetara svakog sata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare