Foto: Shutterstock/Shutterstock/Moab Republic

Sedmoro dece spaseno iz zlostavljačke porodice u Teksasu ispričalo je kako ih je majka godinama mučila - tukla ih šipkom, terala da jedu izmet i piju izbeljivač.

16-godišnji blizanci, dečak i devojčica, uspeli su u utorak da pobegnu iz porodične kuće u Hjustonu u Teksasu i zatražiti pomoć od suseda. Kada su majka Zaikija Dankan (40) i njen dečko Jova Terel (27) saznali da su deca uspela pobeći, napustili su kuću. No policija ih je ubrzo uhitila.

Blizanci su ispričali da ih je majka vezala lisicama. Na fotografijama se vidi kako 16-godišnjaci na telu imaju posekotine, modrice i ožiljke na gležnjevima.

Dečak je rekao da je pronašao ključ od lisica u majčinoj torbi i sakrio ga u usta, a zatim pre zore pobegao iz kuće. Ostalo petero dece iz ove porodice, starosti od sedam do 14 godina preuzela je socijalna služba. Četvoro je prevezeno kod rodbine u Lujzijanu, a peto je ostalo u ustanovi, prenosi Index.hr.

Terala ih da piju izbeljivač

Otac dece Nikolas Menina, fotograf i direktor u baptističkoj evanđeoskoj crkvi koji živi u Baton Rougeu sa suprugom, rekao je za Dejli mejl da ne želi da komentariše ovaj slučaj.

U optužnici se navode strašni detalji dugogodišnjeg zlostavljanja. 16-godišnji dečak rekao je istražiteljima da mu je majka jednom dala 24 tablete protiv prehlade i alergija kako bi mogao da spava. Preporučena doza je jedna do dve tablete svakih šest sati, a najviše 12 u 24 sata.

Deca su takođe ispričala da im je Dankan ulivala izbeljivač u grlo i na genitalije sve dok nisu dobili opekotine po koži. Ako su „previše pričali“, za kaznu su morali piti sredstva za čišćenje.

Dankan je zabranila deci da koriste kupatilo pa su morala vršiti nuždu po sebi, nakon čega ih je naterati da piju vlastiti urin i jedu izmet.

Tukla ih kablovima i šipkama

Deca su takođe kazala da ih je majka često tukla kablovima i metalnim šipkama. Njen dečko Terel često je udarao 16-godišnjaka.

Kada su blizanci u utorak pobegli, bili su jako neuhranjeni. Kazali su da ih je majka izgladnjivala i hranila samo sendvičima jednom do tri puta nedeljno.

Porodica se ove godine preselila blizu Hjustona u ogromnu kuću, koja je prodata krajem jula i čija je vrednost procenjena između 552.001 i 627.000 dolara. Policija tek treba utvrditi jesu li Dankan i njen dečko kupili ili iznajmili nekretninu.

Kuća ima četiri spavaće sobe, tri kupatila, dnevni boravak i trpezariju, natkrivenu terasu, garažu za dva automobila i pristup bazenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Već pre optužena za zlostavljanje dece

Dankan je pre 10 godina već bila optužena za zlostavljanje dece. U školi su primetili da njeno 5-godišnje dete ima opekotine na stopalima, genitalijama i drugim delovima tela pa ga poslali u bolnicu.

Kada je policija došla u njen dom, pronašla je 20-mesečno dete sa zavezanim rukama i umotano u odeću. Jedina druga osoba u kući bio je detetov četvorogodišnji brat.

Dunkan je tada priznala policiji da je redovno disciplinovala jedno dete terajući ga da sat vremena bude u položaju za sklek, zbog čega su mu oticale ruke. Takođe ga je prisiljavala da spava na dnu ormara, čija je vrata zablokirala daskama kako ne bi moglo pobeći i ukrasti hranu iz kuhinje.

Optužena je za okrutno ponašanje prema maloletnim osobama, ali su joj deca na kraju vraćena.

BONUS VIDEO: Paljenje automobila V.A. (31) osumnjičenog za ubistvo N.S. u Krnjači

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar