hrvatska policija
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Retko viđen slučaj polnog nasilja dogodio se u julu ove godine oko 14 sati na bjelovarskom području. Prema presudi, Milan Đ. je polno uznemirio komšincu ušavši joj u kuću u kojoj je u tom trenutku bila sama.

„Rekao joj je: ‘Dođi ovde da te je… i da mi pušiš k…‘. Nakon toga je skinuo pantalone i gaće te time počinio uznemiravanje polne naravi. Potom je rekao: ‘Ako ne budeš slušala, ja ću te ubiti“, prenosi Danica.

Žena je zbog toga pobegla kroz prozor iz kuće. Ponašanje okrivljenog je kod oštećene žena imalo za posledicu povredu njenog ličnog dostojanstva pa je dovedena u neugodno i ponižavajuće okruženje, naveo je sudija u presudi, prenosi Index.hr.

Sudija je pritom naglasio kako je Milan Đ. s ciljem prouzrokovanja straha i neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja radnjama polne naravi povredio dostojanstvo druge osobe pa je počinio prekršaj iz Zakona o ravnopravnosti polova.

PROČITAJTE JOŠ:

Izrečena mu je novčana kazna od 40.000 kuna i mora platiti 100 kuna troškova prekršajnog postupka.

„Kazna je srazmerna težini prekršajnog dela i nastalim posledicama s obzirom na to da je kao otežavajuća okolnost ocenjana upornost okrivljenog u ovakvom društveno neprihvatljivom ponašanju”, navodi se u presudi.

Presuda donesena ovih dana je nepravosnažna i Milan Đ. se na nju može žaliti u zakonom propisanim rokovima.

BONUS VIDEO: Hapšenje kod Kostolca zbog nedozvoljene trgovine naftom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar