Matija Vrdoljak Foto:MJP Hrvatske/PUZ

Hrvatska policija uhapsila je Matiju Vrdoljaka (26), unuka poznatog hrvatskog reditelja Antuna Vrdoljaka zbog sumnje da je nožem pokušao da ubije 21-godišnjaka.

Vrdoljak je priveden nakon što su ga građani prepoznali na video snimcima koje je objavila policija i na osnovu odluke Okružnog suda u Zagrebu, određen mu je jednomesečni pritvor, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke, prenosi 24 sata.hr.

Tužilaštvo ga sumnjiči da je 9. decembra 2023. s više uboda nožem pokušao da ubije 21-godišnjaka koji je bio u grupi s kojom se sukobila Vrdoljakova grupa prijatelja.

Matija Vrdoljak, koji živi s dedom Antunom, na ispitivanju se branio ćutanjem, navodi hrvatski portal.

Policija nije odmah utvrdila ko je mladić koji je učestvovao u sukobu u Draškovićevoj ispred hotela Šeraton i nožem napao mladića.

Nakon dvonedeljne istrage policija je objavila fotografiju Matije Vrdoljaka kao osobe koju žele ispitati oko sukoba koji je rezultirao pokušajem ubistva, a zatim su se javili građani koji su na fotografiji prepoznali unuka reditelja.

Dodaje se da je ranjeni mladić zbrinut u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gde je utvrđeno da je lakše povređen.

Hrvatski portal navodi da je, prema nezvaničnim saznanjima, Matija Vrdoljak nekoliko puta bio prekršajno kažnjavan zbog ometanja javnog reda i mira u alkoholisanom stanju, vređanja službenog lica i posedovanja marihuane.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar