Volodimir Zelenski Foto:REUTERS/Yves Herman

Ukrajinu trese veliki skandal - parlamentarni poslanik otvorio je bolovanje, a onda otišao na odmor na Maldive. I njegova tajna bi možda ostala skrivena da ga tamo nisu otkrili ukrajinski novinari.

Naime, zvaničnicima je zabranjeno da putuju na odmor, dok je muškarcima u godinama za mobilizaciju potrebno posebno dopuštenje za napuštanje zemlje.

Bezbednosna služba otvorila je krivični postupak kako bi procenila je li Jurij Aristov vlastima dao lažne podatke. U inostranstvu je boravio od 5. juna do 22. jula , a prvo je otputovao na trodnevni poslovni put u Poljsku.

Foto: Monika Husar

Početna istraga je otkrila da je Aristov bio na privatnom ostrvu na Maldivima sredinom juna sa suprugom i decom, kada je prijavljeno da je na bolovanju, piše BBC.

Mogao bi da se suoči s tri godine zatvora ako bude proglašen krivim.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski upozorio je u svom govoru u utorak kako neće tolersati ni korupciju ni izdaju.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Kada neprestano vidite i osećate moralnu snagu koju su za Ukrajinu dali naši ratnici, naš narod, koji čini sve moguće i nemoguće za pobedu i očuvanje slobode, bilo kakva unutrašnja izdaja, bilo kakva plaža ili bilo kakvo bogaćenje umesto interesa Ukrajine izaziva u najmanju ruku bes“, rekao je Zelenski.

Jurij Aristov podnio je ostavku koja tek treba da bude prihvaćena, prenosi Dnevnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar