Ljupčo Palevski-Palčo Foto: Makedonska policija

Ljupčo Palevski Palčo, koji je osumnjičen za otmicu i ubistvo Vanje iz Skoplja, uhapšen je sinoć u Turskoj. Kako je otkrila turska policija svojim makedonskim kolegama, on je uhapšen dok je hodao kod auto-puta u gradu Balikesiru. Navodno je čekao taksi kojim bi otišao do Istanbula.

Palevski je 30. novembra vozilom „škoda super B“ kojim je upravljao njegov advokat prevezen u Srbiju. Tamo je prenoćio u hotelu, odakle ga je sutradan pokupila druga osoba iz Skoplja, sa džipom Lend Rover i preko graničnog prelaza „Gradina“ uvela u Bugarsku. Juče je uhapšen i pomagač, muškarac iz Skoplja, koji ga je iz Srbije preko Bugarske vodio u Tursku.

Foto: skopje1.mk

„Makedonsko ministarstvo je u kontaktu sa policijom u Turskoj, ali i njihovim operativcima. Potvrdili su nam da je Palevski pronašen u Balikesiru i da je želeo da ode u Istanbul. Čekao je taksi da ga odveze, ali je ga je uhapsila policija dok je hodao jednim od auto-puteva kod Balikesira“, rekao je ministar policije Severne Makedonije Oliver Spasovski.

Za sada nema potvrđenih informacija o krajnjoj destinaciji na koju je Palevski želeo da ode.

POGLEDAJTE JOŠ:

Palevski će biti predat makedonskim vlastima kada bude okončan postupak ekstradicije, za koji Spasovski kaže da se nada da će biti okončan što je pre moguće.

Spasovski je zahvalio na saradnji i brzim reakcijama službi iz Srbije, Bugarske, Turske, a posebno na pomoći koju nudi Hrvatska, prenosi Telma.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar