Foto: Instagram/shanukkk

Izraelske snage tvrde da su ubile teroristu Hamasa koji je pljunuo i paradirao nagim telom tatu umetnice Šani Luk kroz Gazu, prema rabinu koji je rekao da se „čudovište sada zauvek prži u paklu“.

Majka ubijene devojke rekla je jednom visokom rabinu da su Izraelske odbrambene snage (IDF) ubile teroristu koji je povredio njenu ćerku, koja je postala lice masakra 7. oktobra.

Rikarda Luk je otkrila „u svom javnom razgovoru da je ‘terorističko čudovište Hamasa’ koje paradira Šaninim telom po Gazi, skrnavi je u ime islama i vičući Alahu Akbar, ubio IDF“, napisao je rabin Šmuli Botič na društvenoj mreži X.

„To čudovište sada gori u paklu zauvek kao i ostali Hamasovi divljaci koji su izvršili ovaj masakr“, dodao je TV voditelj i autor, koji je nazvan „najpoznatiji američki rabin“.

U posebnom postu je napisao da je Luk „zapravo ubijena nakon mučenja, i ko zna čega još“.

„Hamas je inkarnirano zlo. Oni su nacisti našeg vremena. Nemoralan je onaj ko poriče, nakon što je bio svedok šta su uradili ovoj jadnoj nevinoj ženi, da Hamas ne mora biti potpuno uništen“, dodao je, prenosi Njujork post.

Foto: Instagram/ Shani Louk

Rabinove tvrdnje još nisu zvanično potvrđene. IDF nije odmah odgovorila na poruke u četvrtak.

Krajem prošlog meseca, izraelski predsednik Isak Hercog potvrdio je da DNK pronađen na delu lobanje odgovara Luk, čijim su telom Hamasovci paradirali ulicama Gaze, nakon što su teroristi napali muzički festival u blizini kibuca Reim 7. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ:

Njen otac, Nisim Luk, kasnije je rekao da je ubijena odmah na festivalu, gde je zaklano više od 260 ljudi.

„Uživala je do poslednjeg trenutka“, rekao je. „Ubijena je na licu mesta i ne samo da nije patila, 10 minuta ranije je još uvek uživala. Šani je bila prelepa devojka koja je volela da pleše. Svi su je voleli. Bila je veoma pametna i duhovita. Tako želim da je pamte“, rekao je.

Nisim je dodao da su slike sa njene otmice u početku izazvale nadu da je možda povređena, ali još uvek živa i da je nemački izvor čak izvestio da se leči u bolnici u Gazi.

Luk, čije telo nije pronađeno, živela je u Izraelu, ali je deo detinjstva provela u Portlandu u Oregonu, gde je pohađala vrtić na Jevrejskoj akademiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar