Foto: EPA-EFE/Olafur Steinar Gestsson

Čovek koji je uhapšen zbog sumnje da je juče ubio tri osobe u pucnjavi u tržnom centru u Kopenhagenu, smešten je u psihijatrijsku bolnicu na 24 dana, saopštila je danska policija. Navodi se da je 22-godišnji Danac od ranije poznat policiji i zdravstvenim radnicima zbog psihijatrijskih poteškoća. Podsetimo, tri osobe su poginule u pucnjavi sinoć u tržnom centru u Kopenhagenu.

Motivi osumnjičenog, kojeg policija opisuje kao 22-godišnjeg „etničkog Danca“, još nisu sasvim jasni. On je poznat policiji „ali samo površno“, rekao je šef istrage. „To nije neko koga dobro poznajemo. Ubijeni su četrdesetogodišnji muškarac i dvoje mladih čije godine nisu otkrivene.

„Na društvenim mrežama se može pročitati da je motiv rasistički, ali ne mogu da kažem da to u ovom trenutku imamo šta da potvrdimo“, dodao je šef istrage.

Oružano nasilje je relativno retko u Danskoj. Poslednji veliki incident sa pucnjavom u Kopenhagenu desio se 2015. godine, kada je naoružani napadač napao forum o slobodnom govoru čiji je domaćin bio kontroverzni karikaturista Lars Vilks, kada je ubijen jedan čovek i ranjena dvojica.

Dok istražioci ispituju okolnosti koje su dovele do smrtonosne pucnjave u nedelju, postavlja se pitanja o tome kako je osumnjičeni napadač uspeo da dođe do oružja i municije upotrebljene u napadu, pošto se smatra da Danska ima neke od najrestriktivnijih zakona o oružju u Evropi .

BONUS VIDEO: Policija rešetala Afroamerikanca sa 60 metaka


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)