Foto: EPA-EFE/XINHUA / WANG RUIPING

Kinezi slave vozača kamiona koji je parkirao svoje vozilo preko auto-puta i tako sprečio da još više vozila sleti niz padinu nakon što je došlo do urušavanja auto-puta. U nesreći na jugu zemlje poginulo je najmanje 48 ljudi.

Vang Ksiangnan vozio je u sredu auto-putem u pokrajini Guangdong kada je uočio nekoliko vozila kako se kreću u suprotnom smeru puta sa četiri trake. Kolega vozač ga je ubrzo obavestio da je došlo do urušavanja auto-puta. Reagirajući brzo, bivši vojnik Vang , postavio je svoj kamion tako da blokira auto-put, zaustavivši na taj način desetine vozila da nastave dalje. U međuvremenu je njegova supruga izašla iz kamiona kako bi upozorila druge vozače o situaciji, pišu kineski mediji, a prenosi Index.hr.

Foto: EPA-EFE/XINHUA / WANG RUIPING

Dobio novčane nagrade

„Nisam previše razmišljao. Samo sam hteo da zaustavim vozila“, ispričao je Vang kineskoj novinskoj kući. Vangovi hrabri postupci ne samo da su dobili pohvale Kineza na društvenim mrežama, nego i priznanje Kineskog udruženja za razvoj radnika.

Foto: EPA-EFE/XINHUA / WANG RUIPING

Udruženje je u petak objavilo da je u saradnji sa automobilskom kompanijom Vangu dodelilo 10.000 juana (1.414 dolara). Dobrotvorni projekt povezan s tehnološkim divom Alibaba takođe je Vangu dao jednak iznos. Vang je novinama rekao da će novac donirati porodicama žrtava kolapsa.

Lokalni mediji takođe su izvestili da je još jedan muškarac kleknuo kako bi sprečio automobile da nastave da se kreću auto-putem.

Pročitajte još...

Nesreća se dogodila nakon mesec dana obilnih kiša u Guangdongu. Neka od 23 vozila koja su strmoglavila u duboku provaliju zapalila su se, zbog čega su se dizali gusti oblaci dima.

U subotu je gradska uprava Meizhoua u Guangdongu najavila da će vlasti sprovesti provere na auto-putevima, železnicama i putevima u planinskim područjima. Tim predvođen pokrajinskim guvernerom istražuje uzrok urušavanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar