bračni par iz autobusa smrti kod venecije antonela i marko
Antonela i Marko B. Foto: Fejsbuk

U užasnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Venecije poginula je trudna Hrvatica Antonela B. (24), a njen suprug Marko B, također 24-godišnjak, u bolnici je na intenzivnoj nezi. Radi se o mladom bračnom paru iz Splita, a njihove identitete potvrdio je italijanski list "Corriere della Sera".

Antonela i Marko venčali su se pre 20-ak dana, a u Veneciju su otputovali na bračno putovanje.

Splićanka Antonela je bila trudna, a hrvatski portal Index prenosi da je verovatno bila u petom mesecu trudnoće.

Njen suprug Marko je na intenzivnoj nezi u teškom stanju i bio je životno ugrožen, ali u ovim trenucima je stabilno.

Završio je Turističko-ugostiteljsku školu u Splitu, a profesionalno se bavi fudbalom. Nedavno je iz Radničkog kluba Split prešao u HNK Mravnice. Igrao je još za Zagoru Unešić, Junak iz Sinja, NK Solin.

Foto: Facebook

Sudeći prema društvenim mrežama, mladi je par živeo u Solinu. Vraćali su se iz Venecije busom zajedno s ostalim putnicima kada je došlo do nesreće.

U stravičnoj nesreći poginula je najmanje 21 osoba, a osim Hrvatice, među poginulima je i petero ukrajinskih državljana, Nemac, Francuz Italijan.

„U nesreći u Italiji učestvovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost stradala, a druga je teško povređena, ali je trenutno stabilno“, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske.

Oglasio se i premijer Andrej Plenković.

Foto: Tanjug/Slow Press/LiveMedia/LaPresse via AP

„U strašnoj nesreći u Italiji učestovalo je i dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost stradala, a druga je povređena. Porodici hrvatske državljanke, kao i porodicama svih stradalih putnika i premijerki Đorđi Meloni izražavam duboko saučešće“, napisao je Plenković na mreži Iks.

Nesreća se dogodila u utorak oko 19:45 u gradu Mestreu, devet kilometara od centra Venecije, kada je autobus s turistima udario u ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara.

POGLEDAJTE JOŠ:

Autobus je prevozio četrdesetak italijanskih i stranih turista koji su se iz posete Veneciji vraćali u kamp u kojem su odseli.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo koje se kretalo po mostu udarilo je u ogradu i sletelo u ponor u blizini železničke pruge između Mestrea i Margere, dva grada u regiji Veneto.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar