Kamčatka pad helikoptera Foto:east2west news / WillWest News / Profimedia

Troje bogatih ruskih turista poginulo je na putu ka turističkom regionu Kamčatk u toj zemlji. Njihova tela, pre službe za spavanje, pronašli su mrki medvedi i skoro ih potpuno pojeli.

U helikopteru je bilo troje putnika – Zoja Kajgorodova (30), menadžerka poznate ruske kompanije, zvezda biatlona Igor Malinovski (25) i Sergej Kolesnjak (39) direktor kompanije koja se bavi prodajom telefona Tele2.

Letelica je izgubila kontrolu i zatim se srušila na poluostrvo koje naseljava veliki broj mrkih medveda na krajnjem istoku Rusije.

Kamčatka pad helikoptera Foto:east2west news / WillWest News / Profimedia

Spasioci na licu mesta pronašli su ugljenisane ostatke helikoptera, kao i ljudske ostatke.

„Nažalost, niko od tri osobe u letelici nije preživeo pad. Ostatke mrtvih turista nakon pada helikoptera na Kamčatki odvukli su medvedi“, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Kao uzrok nesreće navode se vremenske nepogode.

Inače, letelicom je upravljao Malinovski, petostruki juniorski šampion sveta u biatlonu, čiju je karijeru prekinula pandemija. Kako više nije mogao da se bavi sportom, odlučio je da se prekvalifikuje za pilota i radio je za turističku agenciju koju je vodio njegov otac Vladimir Malinovski.

Ova agencija je imala aranžmane za udaljene i spektakularne znamenitosti na Kamčatki, a turiste je na ta mesta helikopterom odvodio upravo Igor.

Kamčatka pad helikoptera Foto:east2west news / WillWest News / Profimedia

Zapadni mediji navode da su se ovi bogati Rusi na ostrvo zaputili jer više nemaju mogućnost da putuju u inostranstvo, zbog sankcija koje su njihovoj zemlji uvedene zbog rata u Ukrajini.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar