Stravičan napad koji je Hamas izveo na Izrael u subotu šokirao je svet. Broj poginulih Izraelaca porastao je na preko 600, a veliki broj civila je kidnapovan i odveden u Gazu. Militantni nisu imali milosti ni prema ženama, deci, starijim ljudima, svi su izloženi terori, a ovo su najpotresnije priče koje do sada znamo.

Noa oteta na muzičkom festivalu

Među nevinim žrtvama koje su u subotu oteli teroristi Hamasa su i studenti koji su prisustvovali pustinjskom rejvu, mahom žene i devojke, deca, stariji, muškarci. Kako ne mogu da dođu do svojih voljenih, ljudi su počeli da šire apele na društvenim mrežama sa fotografijama nestalih, moleći za pomoć. Jedna od njih je i Noa, devojka čiji vrisak ledi krv.

Noa Argamani (25) kidnapovana je, dok se na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi kako sedi na motociklu jednog militanata, sa raširenim rukama uperenim u svog bespomoćnog dečka, moleći za život.

Ona vrišti „Nemoj me ubiti! Ne, ne, ne“, ali su je pripadnici Hamasa odveli i Noa od tada nije viđena.

Njen dečko, Avi Nejtan, izbezumljen i bespomoćan, ostavljen je u pustinji. I on je nestao.

Snimak Noine otmice, koji se široko deli na društvenim mrežama, previše je uznemirujući za mnoge.

„Zamislite kako je njenoj porodici“, rekao je njen cimer sa univerziteta, Amir Moadi.

Devojka Šani nestala u Izraelu, strahuje se da je mrtva

Jedan od najpotresnijih snimaka iz Izraela koji je obišao svet jeste onaj na kom se vidi kako teroristi Hamasa, nago i mučeno telo devojke prevoze u Pojas Gaze, kako bi prikazali svoju pobedu. Sada je otkriveno da je u pitanju državljanka Nemačke, koja je u Izrael došla na festival.

U pitanju je Šani Luk (30), tatu umetnica. U Izrael je iz Nemačke došla na muzički festival, kada su teroristi Hamasa izveli napad.

Šani je napadnuta od strane pripadnika Hamasa, koji su je zarobili. Njeno telo stavljeno je na prikolicu kamioneta i uz slavlje paradirano kroz Pojas Gaze. Pojedini izraelski mediji objavili su da je devojka ubijena, ali njena majka tvrdi da je kidnapovana i da se nalazi u Gazi.

Na jezivom i sramom snimku koji je obišao svet, vidi se kako muškarci pljuju, omalovažavaju i viču pred telom devojke dok se voze kroz Gazu.

Hamas tvrdi da je devojka izraelski vojnik, ali je njena rođaka Tomasina Vejntraub Luk rekla za Dejli Mejl da su je članovi porodice prepoznali po tetovažama i frizuri.

„Nismo ništa znali o njoj. Nadali smo se dobrim vestima, ali to je sigurno Šani. Bila je na muzičkom festivalu. Ovo je horor“, rekla je rođaka.

Rikarda Luk, majka devojke, uverena je da se na snimku vidi upravo njena ćerka, te sada očajnički pokušava da dobije bilo kakve vesti.

Samo nekoliko sati ranije, ona je razgovarala sa svojom ćerkom putem telefona, kada joj je Šani rekla da traži mesto na kojem će se sakriti i zaštititi.

To su poslednje reči koje je Rikarda Luk čula od svoje ćerke. A Šani je samo želela da se dobro provede – u petak je prisustvovala elektronskom festivalu u pustinji Negev, a onda je u subotu usledio pravi horor.

U međuvremenu, u slučaj se uključila Nemačka ambasada.

PROČITAJTE JOŠ:

Oteta cela porodica, ubili devojčicu pred bratom i sestrom

Dok u Izraelu već treći dan besne borbe, sve je više informacija velikom broju nestalih i otetih Jevreja.

Novinarka Indija Naftali objavila je na Tviteru jeziv snimak na kom se, kako ona tvrdi, vidi izraelska porodica koju su pripadnici Hamasa uzeli za taoce.

Foto:Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Ona je rekla da su teroristi bezdušno paradirali pred kamerama.

„Jedna ćerka je nemilosrdno pogubljena, ostavljajući svoju braću i sestre u neverici. Ovo je više od bolesnog čina okrutnosti. Svet mora znati i zaustaviti ovo!“, objavila je ona.

Na potresnom snimku se mogu čuti pucnji i padanje čaura po pločicama. Za sada niko nije u mogućnosti da potvrdi autentičnost ovog dramatičnog videa.

Oteta majka sa ćerkama, porodice očajnički traže najmilije

Takođe je objavljeno da su Doron Ašer (34) i njene dve ćerke, Raz (5) i Aviv (3) bile među izraelskim civilima koje su uhvatili Hamasovi naoružani napadači i zarobili u Gazi.

Ovo su samo neka od lica koja su nestala.

Na društvenim mrežama se stalno objavljuju apeli porodica nestalih, sa fotografijama i snimcima, na mestima gde su poslednji put viđeni.

BONUS VIDEO: Palestinski napadači izvlače izraelskog vojnika iz tenka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar