Foto:Shutterstock

Britanski dečak, star šest godina, tragično se udavio u hotelskom bazenu tokom porodičnog odmora na Kipru.

Dečak iz Invernesa preminuo je nakon što ga je majka pronašla onesvešćenog kako pluta u bazenu. Iz vode ga je izvukao spasilac i kolima Hitne pomoći 6. oktobra odvezli su ga u Opštu bolnicu Pafos.

Lekari su prvo pohvalili napore u pružanju prve pomoći osoblja u hotelu zbog spasavanja njegovog života. Zatim je prebačen u dečju bolnicu Makario u Nikoziji na dalje specijalizovano lečenje.

Ali, nažalost, od tada je preminuo od zadobijenih povreda.

„Nepoznati ljudi su ga u petak pronašli u hotelskom bazenu“, rekao je izvor za Dejli Rekord nakon incidenta. „Bio je na odmoru sa svojom mamom, za koju verujem da ima još jedno dete. Reanimiran je na licu mesta, ali se bori za život u bolnici. On je u veoma teškom stanju.

Policija istražuje incident. Navodi se da je dečak bio na odmoru sa majkom i mlađim bratom, prenosi britanski San. Portparol Kancelarije za spoljne poslove, Komonvelt i razvoj Vlade Velike Britanije rekao je: „Podržavamo porodicu britanskog državljanina u bolnici na Kipru“.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju kiparske policije prvo se navodi: „6. oktobra oko 13.20, policija je obaveštena da je šestogodišnji dečak pronađen onesvešćen u hotelskom bazenu u Pafosu. Policijski uviđaj je pokazao da je dečak izmakao majčinoj pažnji i pao u bazen. Dežurni spasilac je ukazao prvu pomoć, a potom je dečak prebačen u Opštu bolnicu Pafos. Zbog zdravstvenog stanja dečak je prebačen u bolnicu Makarios u Nikoziji, gde se nalazi na lečenju. Njegovo zdravstveno stanje je kritično.”

Prošle godine, užasnuti turisti su navodno pokušali da spasu Britanca koji se utopio u kiparskom bazenu dok su spasioci viđeni ‘na svojim telefonima’. Ovaj 21-godišnjak, koji je pronađen bez svesti i pluta u vodi u hotelu King Evelton u oblasti Tomb of the Kings na kiparskom ostrvu Pafos, preminuo je u julu prošle godine.

Mladić – za koga se smatra da je bio na odmoru sa roditeljima – pronađen je oko 18 časova, rekao je portparol policije u Pafosu. Njegovo telo je izvučeno iz bazena, ali očevidac tvrdi da su spasioci bili predaleko da bi primetili čoveka kako se davi.

BONUS VIDEO: Pucnjava na univerzitetu u Americi: studenti hitno evakuisani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar