Foto: FRISO GENTSCH / AFP / Profimedia

Manji tornado juče je opustošio deo severne Francuske u blizini Kalea i oštetio desetine domova, javlja Skaj njuz. Jedna osoba je zadobila lakše telesne povrede zbog tornada, izvestile su lokalne vlasti.

Snimak manjeg tornada podeljen na društvenim mrežama prikazuje ogroman crni oblak koji se kovitla u obliku tornada iznad neba u opštini Bjikur.

„Mini tornado“ zahvatio je deo Francuske dok se zemlja priprema za više oluja koje trebaju da uslede nakon neuobičajeno toplog vremena, prenosi Index.hr.

Oštećeno 50 kuća, neki delovi ostali bez struje

Oštećeno je oko 50 kuća, pa su dve porodice morale biti preseljene. Zbog tornada se srušila poljoprivredna zgrada u opštini Mori.

Takođe, nestalo je struje u dve pogođene opštine. Tornado je srušio krov s crkve u Bjikuru i uništio kuće, javlja francuska novinska služba BFM-TV.

Žak Bilant, predstavnik za Pa-de-Kale, posetio je grad Bapom zajedno s vatrogascima i policijom.

„Situacija je pod kontrolom, policija će osigurati prisutnost tokom cele noći u pogođenim opštinama“, saopštile su sinoć lokalne vlasti.

#related-news_0

„Istok i sever Francuske pretrpeli su jake oluje. Nekoliko opština u Pa-de-Kaleu pogođeno je tornadom, uzrokujući značajnu štetu. Pokažimo solidarnost stanovnicima stradalih opština“, napisao je na Tviteru francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin.

Lokalne vlasti u Pa-de-Kaleu savetovale su ljudima da ostanu kod kuće i ne obavljaju radove i popravke na krovovima. Ljudi su takođe upozoreni da ne diraju otpale električne žice.

BONUS VIDEO: Uragan u Francuskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar