Foto:StandbildCA / Alamy / Alamy / Profimedia; instagram/Estherwangvolleyball

Tinejdžerka koja je nestala dok je šetala sa još tri osobe pronađena je posle 54 sata potrage.

Ester Vang (16) odvojena je od svoje pešačke grupe dok je bila u parku Golden Ears u Britanskoj Kolumbiji, koja je oko 40 kilometara udaljena od američko-kanadske granice, u utorak popodne po lokalnom vremenu.

Grupa je stigla do Stivovog vidikovca oko 14:45, ali kada su se vratili u svoj kamp posle oko 15 minuta pešačenja, shvatili su da Ester nije sa njima.

Grupa se vratila na vidikovac i nije mogla da je pronađe.

Uzbunu su tada podigli čuvar parka i policija. Vlasti su pokrenule masovnu potragu sa helikopterom, dronom i 16 timova za pretragu.

Za divno čudo, tinejdžerka se sama pojavila u četvrtak uveče po lokalnom vremenu.

Zdravstvene službe su je na licu mesta pregledale i iste večeri je bila sa porodicom. Nejasno je kako se odvojila od grupe.

Načelnica Vendi Mehat rekla je u izjavi: „Ester Vang je locirana. Zdrava je i srećna, sa porodicom je“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Esterina porodica je izrazila iskrenu zahvalnost svim hitnim službama i grupama za potragu i spasavanje. Veoma su zahvalni na ovom ishodu i zahtevaju privatnost u ovom trenutku“, kaže ona.

„Ushićeni smo ishodom potrage i naš cilj je bio da se Ester vrati svojoj porodici. Iskoristili smo onoliko resursa koliko smo mogli. Želela bih da se zahvalim našim partnerskim organizacijama, drugim hitnim službama i helikopterskim kompanijama koje su nam pomogle u ovoj iscrpnoj potrazi“, dodala je ona.

Policija kaže da se tinejdžerka sada oporavlja sa porodicom.

BONUS VIDEO: Crni bilans pucnjave u Japanu: Ubijene tri osobe, napadač se zabarikadirao u zgradi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar