Ilustracija Foto:Shutterstock

Tinejdžer je oteo policijski automobil tokom potere pre nego što je vozio brzinom od 200 km/h u zoni gde je najviša dozvoljena brzina 30 km/h - ali ga je na kraju zaustavio policijski pas.

Dafid Vilijams je na rasnoj osnovi maltretirao vlasnika garaže pre nego što ga je udario pajserom pre potere.

19-godišnji nasilnik je zahtevao od Rebina Abdula Ibrahima da promeni gumu na crvenom Citroenu C3 Picaso njegovog prijatelja dok je mahao oružjem.

Rekao mu je: „Hoćeš da pomogneš ili ću te ubiti“. Rekao mu je i: „Ovde ne smeš da radiš, vratiću te u tvoju zemlju“.

Vilijams je bio na sedištu suvozača tokom incidenta 8. aprila u Velsu.

Gospodin Ibrahim je oko 15.45 čuo razbijanje stakla i lupanje metala u susednoj garaži, odlučivši da zatvori ranije iz straha da će biti meta.

Vilijams i njegov prijatelj su ga zatim povukli.

Vlasnik garaže je rekao paru da ne može pomoći, što je rezultiralo time da je optuženi zamahnuo šipkom i udario Ibrahima u levo rame, prenosi Vels onlajn.

Tužilac Roger Grifiths rekao je krunskom sudu u Kardifu: „Potom je udario gospodina Ibrahima krajem poluge, uz veliku snagu“.

Vilijams je rekao gospodinu Ibrahimu: „Ako mi ne pomogneš, moraš mi dati 100 funti ili ću te ubiti.“

Vlasnik garaže je rekao da nema 100 funti, na šta je Vilijams odgovorio: „Poslaću te u svoju zemlju. Nije ti dozvoljeno da ostaneš.“

Zatim je otkinuo zadnji brisač sa Audi A3.

Ibrahim je igrom slučaja upravo dobio poziv od policije u vezi sa još jednom stvari. Dok mu je ajfon bio uz uho, Vilijams je zamahnuo polugom i razbio uređaj.

Vilijams je jurio Ibrahima polugom, razbijajući vetrobransko staklo i retrovizor Ford Fieste mušterije uz povike: „Jebi ga, P***. Zašto bežiš?“

Koristio je pajser da udari Ibrahima u donji deo leđa, ali je vlasnik garaže uspeo da pobegne do obližnjeg policijskog vozila. Nije povređen iako je imao neke bolove.

Vilijams i njegov poznanik otišli su u Citroenu, ali je nedugo zatim policajac ugledao automobil kako putuje kroz Bedvas i krenuo u poteru.

Citroen je imao dve probušene gume i policajcu nije trebalo dugo da ga uhvati. Vilijamsov poznanik je otišao peške i policajac je upotrebio tejzer da ga zadrži.

U međuvremenu, Vilijams je, noseći flašu alkohola, nesigurno hodao ka obeleženom policijskom automobilu, Škodi Superb visokih performansi.

PROČITAJTE JOŠ:

Pošto je policajac zaokupljen hapšenjem, Vilijams je seo za volan policijskog automobila i brzo se udaljio.

Grifits je rekao sudiji: „Časni sude, sada ću pustiti snimak opasne vožnje jer nema reči koje to mogu adekvatno opisati“.

Vilijams je jurio kroz stambene ulice i u jednom trenutku mu je put blokirao neobeleženi policijski automobil, ali se okrenuo unazad i zaobišao ga.

„On je postavio trotoar blizu pešaka“, rekao je Grifits.

„Ubrzao je u naseljeno područje i vozio do 114 km na sat, izvodeći brojne opasne manevre preticanja i kršeći putne znakove. Putovao je kroz selo Mačen i u jednoj fazi dostigao 200 km na sat“, navodi se.

Vilijams je nastavio da ubrzava, zamalo se sudario sa drugim vozilom i primorao druge da se povuku kako bi izbegao sudar. Dok je putovao uskom seoskom trakom, morao je da skrene da bi izbegao Ford Focus.

Vilijams se kretao po vrhu žive ograde i odvezao se u polje, gde se zaustavio i pokušao da pobegne, ali ga je uhvatio policijski pas.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar