Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vatrogasac koji je danas učestovao u intervenciji tokom nevremena u Karlovcima ima teške povrede i prevezen je u KBC Dubrava.

„Za sada znamo da je došao u KBC Dubrava i da je u trijaži. Želim mu sve najbolje, ima teške povrede“, kazao je Goran Franković, županijski vatrogasni zapovednik.

Povređeni vatrogasac učestvovao je u standardnoj intervenciji prilikom nevremena i još se ne zna kako je tačno došlo do nesreće.

„Zna se samo da je bila primarna eksplozija i više sekundarnih“, rekao je Franković i dodao: „Pogodio ga je metalni geler“.

Vatrogasci nastavljaju interevencije širom grada, a uglavnom se radi o ispumpavanjima objekata i čišćenju saobraćajnica.

Više o stanju povređenog 52-godišnjeg vatrogasca javila je reporterka Ivana Kopčić koja prati situaciju ispred zagrebačkog KBC-a.

„U životnoj je opasnosti, ima tešku povredu grudnog koša“, javila je reporterka Dnevnika Nove TV i dodala kako je 52-godišnjak prvo odvezen u OB Karlovac, ali tamo mu nisu mogli pomoći pa je prebačen u Zagreb.

Dok se situacija u Karlovcu u večernjim satima smiruje, reporter Dnevnika Nove TV razgovarao je i s gradonačelnikom Karlovca Damirom Mandićem.

„Stvarno je bilo tih pola sata strašno, ali svi putevi su sada prohodni. Imamo dosta polomljenih stabala, imamo dosta proboja vode u objekte, u vrtiće, u škole, ali sve smo to za sada sanirali. Verujemo da se sve nekako smiruje“, kazao je gradonačelnik i dodao kako se materijalna šteta još zbraja.

Podsetimo, veliko olujno nevreme pogodilo je danas unutrašnjost Hrvatske. U Karlovcu je u popodnevnim satima padala kiša i grad, a grom je udario u kuću koja se potom i zapalila.

Na teren su izašli i vatrogasci, a jedan je teško povređen i hitno prebačen u KBC Dubrava. Centar 112 Karlovac do sada je primio više od 120 poziva građana zbog šteta i posledica nevremena. Ulice su pod vodom, a pojedini delovi grada ostali su bez struje.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar