Foto: Tanjug/Hostages and Missing Families Forum headquarters via AP

Rimon Kirst (36), koju je Hamas oslobodio u utorak, sunarodnici hvale kao heroja poslednjih sati nakon što je besno pogledala naoružanog teroristu dok je izlazila iz vozila koje pripada terorističkoj organizaciji.

Kao što se može videti na snimku objavljenom na X, 36-godišnjakinja je neustrašivo gledala u oči Hamasovog naoružanog napadača, a neki su u komentarima napisali da „ima pogled koji ubija“.

Nakon ovog pogleda, Kirst je zagrlila drugog taoca Meravu Tal i one su nastavile do tačke predaje Međunarodnom Crvenom krstu, prenosi Telegraf.rs.

„Kakav pogled je Rimon Kirst uputila teroristi Hamasa“, „Idol“, „Gledajte kako izraelska heroina prkosi maskiranom teroristi Hamasa sa mitraljezom“, samo su neki od komentara na X.

Foto: Tanjug/Hostages and Missing Families Forum headquarters via AP

„Ne petljajte se sa ženama Izraela“, prokomentarisao je predstavnik Netanijahuove vlade Ejlon Levi.

PROČITAJTE JOŠ:

Kirst je provela 53 dana u rukama Hamasa nakon što je oteta zajedno sa svojim suprugom iz kibuca Mirim tokom napada 7. oktobra.

Njen suprug je i dalje u zarobljeništvu.

Napominje se da je Kirst bila jedna od tri žene u Hamasovom propagandnom videu u kojem je teroristička organizacija optužila izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da je 7. oktobra „napravio nered“.

Da podsetimo, privremeno primirje između Izraela i Hamasa produženo je još najmanje 24 sata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar