Foto: CCTV

Muškarac iz Velike Britanije je navodno vezan za stolicu i ubijen smrtonosnom injekcijom nakon što se zaljubio u 19-godišnju ženu koju je upoznao nakon što se preselio u Tursku.

Murat Arpapai (57) još je imao porodicu u Engleskoj kada je odlučio da se preseli da živi u Turskoj i započne novi život sa prijateljima iz Istanbula koje je upoznao preko interneta. Međutim, meštani su otkrili telo muškarca u ventilacionom otvoru iznajmljenog stana i prijavili ga policiji 27. jula.

Foto: Privatna arhiva

Telo je prebačeno u Institut za sudsku medicinu u Sirinevleru, jer je smatrano da je reč o sumnjivoj smrti, a obdukcijom je utvrđeno da je ubijen hemijskom injekcijom.

Po dojavi, policija je pokrenula uviđaj o incidentu. Nakon pregleda snimaka sigurnosnih kamera, ustanovljeno je da je Arpapai stigao u stan gde je kasnije otkriveno njegovo telo, sa ženom po imenu Muhterem Percikli (19) za koju se navodi da je bila njegova devojka.

Foto: Privatna arhiva

Percikli je privela policija. Oni su takođe identifikovali tri navodna saučesnika – Serpila Demira, Dogana Sarildiza i Fatiha Erginoglua – koji su ušli u stan ubrzo nakon para. I peti osumnjičeni je identifikovan kao Ersen Bašak.

Prema izjavama osumnjičenih, Arpapai, koji je Ersena Basaka upoznao na društvenim mrežama, živeo je u Engleskoj mnogo godina. Po povratku u Tursku, Basaku je rekao da se izdržava novcem koji mu je poslala porodica iz Engleske.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon što je otkrio da novac drži u svojoj rezidenciji, Basak je navodno skovao plan i tražio pomoć od Muhterem Percikli i njenog prijatelja Demira da ukradu novac. Ideja je bila da Percikli i Demir posete kafić čiji je vlasnik Basak, gde bi se sreli sa žrtvom koja bi tu sedela.

Tvrdi se da je Percikli upoznala Arpapaja, da su se sprijateljili i kasnije razvili romantičnu vezu. Na dan incidenta, Percikli je došla u iznajmljeni stan svog partnera, a ubrzo nakon toga Demir, Sarildiz i Erginoglu su takođe otišli na isto mesto.

Tamo su Arpapaju navodno vezali ruke i ubrizgali mu je hemijsku supstancu pomoću igle, što je rezultiralo njegovom smrću. Osumnjičeni su potom napustili lice mesta nakon što su navodno stavili njegovo telo u ventilacioni šaht zgrade.

Basak, navodni idejni tvorac plana, zatim je ušao u stan, uzeo novac i pobegao u Gruziju, dok su Sarildiz i Erginoglu, koji su navodno počinili ubistvo, pobegli na Kipar. Istraga je u toku.

BONUS VIDEO Ubistvo u Gradačcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar